Jonge muzikale talenten tijdens Kunstbende Drenthe Jonge muzikale talenten tijdens Kunstbende Drenthe

Winnaars staan op Bevrijdingsfestival

, Femke van Arendonk

Jonge muzikale talenten tijdens Kunstbende Drenthe

Winnaars staan op Bevrijdingsfestival

Femke van Arendonk ,

Dat we veel talent in Drenthe hebben rondlopen, is wel duidelijk. Niet iedereen weet dit, want de Drentse talenten zijn soms nog wat schuw. Het ICO stond afgelopen zondag weer vol met jonge talenten die zich wilden laten zien bij Kunstbende Drenthe. Omdat wij van 3voor12 van muziek houden, gingen wij kijken bij de muzikanten.
Er hadden zich weer veel talenten aangemeld om het podium te bestormen. Onder toeziend oog van de jury mochten zij hun nummer spelen. Er zat een mooie prijs aan vast, want de beste drie mogen optreden op Bevrijdingsfestival Drenthe. Dat wil je als beginneling natuurlijk niet missen.

Rappers

De middag begint met een rap duo. Dio en MrDoekjr. Deze twee gasten hebben een leuke rap in elkaar gedraaid. MrDoekjr. zingt in het refrein voornamelijk over billen en dat terwijl hij op dat gebied zelf net een beetje komt kijken. Helaas is hij halverwege het nummer zijn tekst kwijt. Gelukkig herpakt Doek zich en maakt hij het nummer gewoon af. Na dit rap duo komt er een kleine rapper het podium op. Het is Rayvano Sabajo. Een vrolijk enthousiast ventje die het publiek versteld laat staan. Hij zet een ontzettend goede rap-act neer. Het interactie met het publiek is schitterend, hij laat iedereen meeklappen en zwaaien.

Na de raps is het tijd voor iets heel anders. Pianist Tijmen Hoeve laat zien wat hij kan. En hoe. Hij kan naar eigen zeggen helemaal geen noten lezen, maar hij speelt fantastisch piano. Een klein kunstwerk zet ie neer, al haalt ie na afloop nonchalant zijn schouders op. "Ik had eigenlijk geen idee wat ik aan het doen was."

Vrouwelijke singer/songwriters

Na een uur pauze komen de volgende kandidaten aan de beurt. Hieronder zijn veel vrouwelijke singer-songwriters. Allereerst Daphne Schenk. Ze speelt een nummer van Avicii op piano, maar dan wel in haar eigen stijl. Ondergetekende is niet heel erg op de hoogte van nummers van deze dj, maar de cover van Daphne klinkt prima. Voor haar was het de eerste keer dat ze voor publiek piano speelde, maar dat is niet te merken. Het lijkt alsof ze het al jaren doet.

Josie Miller speelt twee nummers. Haar eerste nummer heet Little Girls. Dit nummer heeft ze zelf geschreven en gaat over haar kleine zusje. Aan de tekst te horen is ze ontzettend trots op haar zusje en houdt ze heel veel van haar. Het zusje mag trots zijn op zo’n grote zus. Het tweede nummer heet Daniël. Als de jury vraagt wie Daniël is antwoordt Josie 'een jongen'. Wel een speciale jongen, maar meer wil ze er niet over kwijt.

Na Josie de beurt aan een rockband, als Blind Lights het podium betreedt. Drie jongens met een stoere uitstraling. Ze houden van AC/DC, Rolling Stones en blues. Vooral de rock is goed terug te horen tijdens het optreden. Jammer genoeg is er nog geen zanger, dus het nummer is alleen instrumentaal. "We zijn nog wel op zoek", melden de heren. Dus meld je aan, dat mag ook bij 3voor12.

Na de stevige rock is het weer tijd voor een vrouwelijke zangeres. Nicole Wairata is haar naam en ze zingt prachtig. Ze ziet er een beetje mysterieus uit, met haar hoed op. Ze zingt een nummer over haar opa die kortgeleden is overleden. Knap hoe Nicole dit doet zonder een traan te laten, want de lieve teksten over haar opa raken je recht in het hart.

Jonge schoolband

Helaas hebben de laatste drie act afgezegd, dus alleen de band Suff is nog over. Deze band komt van het AOC Terra, want het is een schoolband. Al hebben ze wel een eigen nummer geschreven, genaamd Nobody Hurts Me. Dit nummer zingen en spelen ze geweldig, nog beter dan de Seven Nation Army, een cover van The White Stripes. Vooral doorgaan met eigen nummers schrijven wordt er gezegd. Ook heel knap, want de leeftijden in de band variëren van 13 tot 16 jaar.

De winnaars

Aan het einde van de dag wordt bekend gemaakt wie de winnaars zijn. In de categorie muziek zijn dat (van 3 naar 1) Josie Miller, Rayvano Sabajo en Nicole Wairata. Mocht je deze talenten nu ook zien optreden, dan kan dat op Bevrijdingsfestival Drenthe. Zij staan sowieso op de Sena Talent Stage.

Al met al een middag vol met te gekke optredens. We hebben veel talent in Drenthe en van de jongeren die niet gewonnen hebben, horen we zeer waarschijnlijk snel genoeg iets. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Drenthe