Releaseparty EP Ruud Fieten in KLEIN Paradiso Releaseparty EP Ruud Fieten in KLEIN Paradiso

'Maar' vijf liedjes op IN ORBIT

, Gerhard Post

Releaseparty EP Ruud Fieten in KLEIN Paradiso

'Maar' vijf liedjes op IN ORBIT

Gerhard Post ,

Afgelopen vrijdag kreeg de EP IN ORBIT van Ruud Fieten uit De Wijk een releaseparty in KLEIN Paradiso te Echten.

Bij binnenkomst in deze prachtige omgebouwde kerk is de sfeer precies goed. Iedereen komt rustig binnen met een kopje koffie, gaat rustig zitten en kijkt eens rustig om zich heen. De kerk is onlangs helemaal opgeknapt en de ondergaande zon verlicht nog net heel mooi de authentieke glas-in-lood-ramen.

De avond begint met een set van Serge Epskamp, mede-producer van de EP van Ruud Fieten. Serge is een gedreven singer-songwriter en speelt deze avond nieuwe tracks van zijn nog te verschijnen album Little ships in open G.

Warm en gevoelig

Ruud Fieten

Ruud Fieten

Wanneer de zon geheel onder is, komt Ruud Fieten op het podium en mede door deze prachtige setting komen de nummers die hij speelt zeer warm en gevoelig over. Zijn stem en manier van spelen doet je bij het nummer Don’t wait for the summer denken aan Teitur. De zaal is muisstil en iedereen geniet zichtbaar van de muziek. Mensen schudden mee met hun hoofd of tikken zachtjes de maat mee met hun voet.

Ruud Fieten

Ruud Fieten

Alle instrumenten op de EP zijn door Ruud zelf ingespeeld en dat is een toegevoegde waarde voor de liedjes. Toch blijven de nummers live, en alleen gespeeld door Ruud, staan als een huis. Hij heeft een mooie stembeheersing en verliest daarbij zijn gitaarspel geen seconde uit het oog.

Blaffende honden

Ruud Fieten

Ruud Fieten

Bij het nummer Wintercome zit in de opname een sample aan het eind van blaffende honden. De eigenaresse van de honden is aanwezig en weet aan het eind van de song een geluidsfragment af te spelen wat exact overeenkomt met de cd-versie. De zaal geniet en gaat helemaal mee in de liedjes. Ruud vertelt ontspannen waar de nummers over gaan. Zo gaan deze over weggaan en terugkomen, over zich herhalende problemen, over de seizoenen: de winter en het wachten op de zomer. Maar ook terugkijken op je leven zoals gezongen in het nummer The great wide open. Een ode, dan wel een antwoord op het nummer Old man van Neil Young.
 

“Don’t you ever even think about any of those things?” zingt Ruud, en dat is misschien wel de vraag waarmee je na afloop naar huis gaat. Niemand had ooit gedacht dat je in die kleine kerk in Echten een prachtige avond kan beleven. Onderbouwd met liedjes over het leven en uitgevoerd door iemand als Ruud Fieten waarbij je niets liever wil dan dat de EP wat langer was geweest dan vijf liedjes. Zo is het leven... Op naar een echt album dan maar?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Drenthe