Club 3voor12 drenthe voorpret #4: Ricky Rehab

...en "onze moderne afslag van rock-'n-roll-frenzy"

Anton Oortmann ,

In de aanloop naar de Club 3voor12 Drenthe/Eurosonic Preview Show spraken we met Ricky Rehab, een band die in 2016 weer bij elkaar kwam, twee jaar na het afscheid in 2014. Tijd dus om even bij te praten met zanger/gitarist Timothy van der Wel van het Emmer viertal.

Vertel wat over jezelf. Wie ziet het publiek op 7 januari op het podium staan en wat kan men verwachten, muzikaal gezien?

"Het publiek ziet Ricky Rehab, bestaande uit 75 procent van de oorspronkelijke bezetting. Om de line-up volledig te maken is onze vriend, producer en muzikale alleskunner Juan Kiers erbij gekomen. Na vijf jaar productief, twee jaar hold en nu weer negen maanden actief proberen wij de perikelen des levens te verwoorden in onze moderne afslag van rock-'n-roll-frenzy. We hadden het plannen om 21 nieuwe liedjes op te nemen voor 1 januari, maar dat is niet gelukt. Daarentegen zijn we blij met een derde wat gelukt is. Waarschijnlijk komt eind eerste kwartaal onze nieuwe full length plaat uit."

Hoeveel optredens hebben jullie in het afgelopen jaar gegeven?

"Vorig jaar hadden we bijna geen gigs gehad, omdat we het project Ricky Rehab weer nieuw leven hebben (proberen) te geven."

Wat vinden jullie van het muzikale klimaat in Drenthe? Spelen jullie veel binnen of juist buiten de provincie?

"Er zijn veel jongens, meisjes, dames en heren die muziek maken in Drenthe, maar dat gebeurt nationaal/internationaal/globaal ook. En met internet/YouTube wordt de beschikbaarheid makkelijker. Zolang je muziek maakt voor jezelf en niet voor commerciële doeleinden vind ik het leuk wat er gebeurt."

Wat gaat jullie het nieuwe jaar brengen?

"We willen zoveel mogelijk buiten de studio gaan spelen en ook hopen we met We Fall Slowly veel te doen in het nieuwe jaar en de jaren daarna. Voor strategische plannen verwijs ik graag naar Café De Brasserie om daar met We Fall Slowly en Ricky Rehab onder het genot van wat alcoholische versnaperingen verder te bakkeleien over deze kwestie!"

Ben je nieuwsgierig geworden? 
Check de Facebooksite van Ricky Rehab en luister naar Them Legs: