Popronde voor de zevende keer in Emmen

25 locaties, 32 acts

Redactie 3voor12 drenthe ,

Popronde Emmen beleeft op donderdag 3 november haar zevende editie. Met maar liefst 25 locaties en 32 optredende acts in Emmen centrum. Het centrum is het festivalterrein, de deelnemende locaties zijn de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten. Singer songwriters, rappers, rockers en producers; de Popronde is niet aan één muziekstijl gebonden. En het is ook nog eens gratis toegankelijk.

Deelnemende locaties zijn dit jaar By J, Bibliotheek, Chez Nous, Bij Maarten, Nozem Barbers & Tattoo, Café Groothuis, Poppodium Apollo, De Zwetser, Markant, Dwars, Pierrot,Trud, Plein, Musifoon, Fratellos, Brownies & DownieS, Galerie Bij Leth, Chacoco, Picassopassage/Monetpassage, Dalipassage/Mondriaanplein, Dalipassage 46, Grote Kerk, Rue de La Gare, Snooker- en Poolcentrum en Senza!. Het programma is te vinden op de site.

Talentpodia 3voor12, OOR en NMTH
Café de Zwetser is tijdens deze zevende editie 3voor12-podium, waar alleen bands spelen die door dit popplatform 3voor12 worden gezien als hét opkomende talent. Poppodium Apollo mag zich OOR-podium noemen, met door muziektijdschrift OOR aangedragen talenten. Een zeer bijzondere locatie, De Grote Kerk, wordt Never Mind The Hype-stage, het platform voor ‘Everything heavy, alternative & deviant’.

Popronde
Tussen 15 september en 26 november is er iedere week in vier steden een Popronde, elk met een unieke programmering. De Popronde is voor (nog) onbekende bands dé mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour- en speelervaring op te doen. Voor de Popronde zijn 135 bands uit heel Nederland geselecteerd door professionals uit de muziekindustrie. Bekende acts die ooit aan de Popronde hebben meegedaan zijn o.a. Kensington, Racoon, Dotan, Typhoon, Chef’s Special, Blaudzun, Go Back To The Zoo, Sunday Sun, RONDÉ, Haevn en John Coffey.

Organisatie
De Popronde wordt georganiseerd door stichting Popwaarts, in nauwe samenwerking met lokale organisaties. In Emmen zijn dit stichting The Bake Shop, de deelnemende locaties en een groep enthousiaste vrijwilligers.