Publiek én jury oordelen tijdens vierde Sweelpop: The Battle

Winnaar mag 35e editie Sweelpop openen

Wouter Bessels ,

Vier bands doen zaterdag 19 maart in zaal Hegen in Wezup mee aan de vierde editie van Sweelpop: The Battle. Gentlemen, ToyCar Taxi, The Gunshow en Voidbox strijden om wie de 35e editie van Sweelpop mag openen.

Niet alleen de stemmen van het publiek bepalen wie dit jaar wint, ook een driekoppige jury geeft een oordeel wie 26 augustus op het hoofdpodium van sportpark ‘t Alterbarg mag optreden.

De zaal gaat 20.30 uur open en de toegang bedraagt 5 euro.

Gentlemen

Het in 2013 opgerichte Gentlemen komt uit Zwolle en speelt eigen songs met een poprock-karakter. Invloeden voor Arjen, Dennis, Stefan en Julian lopen uiteen van The Rolling Stones en Sting tot John Mayer en Led Zeppelin.

ToyCar Taxi

ToyCar Taxi uit Emmen bestaat uit Geosy Kleefman (gitaar, zang), Wouter Hidding (basgitaar) en Lenard Davers (drums, zang). De groep, opgericht in augustus 2012, pakt na deelname aan de Drentse Popprijs in januari 2015 een plek op het Eurosonic Festival in Groningen. Een paar maanden later staat de band in Meppen (Duitsland) samen met o.a. Kensington op Rüt´n´Rock. Daarna volgen optredens op Bevrijdingsfestival Drenthe en in de Melkweg, waar de groep Drenthe vertegenwoordigt tijdens de Sena Performers Awards. Met producer Jeff Zwart neemt het drietal in de loop van 2014 de eerste single Street & Haze op, een eigenzinnig, strak en catchy poprock nummer. In augustus 2015 volgt de tweede single Pictures.

The Gunshow

The Gunshow komt uit Groningen en speelt ouderwetse hardrock. Afgelopen maart bracht de band, bestaande uit Ronald Termaten (zang), Jasper Bugel (gitaar), Lars Hofman (bas) en Bastiaan Hakkeling (drums) de tweede single I’m done uit. Die is het resultaat van recente studio-opnames waarbij de groep vier stukken heeft opgenomen. Tevens deed de band eerder dit jaar mee aan de PopGroninger Talent Award en deelden de muzikanten vorig jaar tijdens Rock in Annen het podium o.a. met John Coffey, The Bintangs en Vanderbuyst.

Voidbox

Voidbox komt uit Assen, een vierkoppige band bestaande uit Adrian Martinez-Calamardo, Jesse Blekkenhorst, Robert Brandhorst en Richard van der Veen. De groep is in het najaar van 2015 opgericht en speelt alternatieve rock in hun eigen songs.

Zien we jullie aankomende zaterdag in Wezup?Voidbox, Toycar Taxi, Gunshow & Gentlemen gaan er één groot feest van maken!

Geplaatst door Sweelpop festival op dinsdag 15 maart 2016