Veldslag Noord in Het Podium

Sunburn vertegenwoordigt Drenthe

Lotte Alyja Millekamp ,

De Metal Battle 2016 is in volle gang. Alle voorrondes zijn inmiddels achter de rug. Nu staan de 'Veldslagen' voor de deur. Veldslag Noord is als eerste aan de beurt. Deze wordt aankomende zaterdag (12 maart) gehouden in Het Podium in Hoogeveen.

Vanaf acht uur maken vier bands hun opwachting in Het Podium. Dit zijn de winnaars van de provinciale voorrondes. Sunburn kwam als winnaar uit de bus in de provincie Drenthe. In Friesland won 13Steps, Groningen schuift Art of Pain naar voren en The Shiva Hypothesis vertegenwoordigt Overijssel. Tot slot speelt er ook een special guest: Burning Hatred. De entree is gratis.

Er worden drie Veldslagen gehouden. Hieruit worden in totaal twaalf winnaars geselecteerd die het tegen elkaar opnemen in de finale van de Metal Battle. Deze wordt gehouden op 23 april in Harderwijk.

Prijzen
Naast eeuwige roem valt er nog veel meer te winnen bij de Metal Battle. Onder andere: coaching door ‘The Rockstation’, een trofee van ‘Boneyard’ en aandacht van mediapartners van de Metal Battle. Maar er zijn ook optredens te winnen op Angelfest, Baroeg Open Air, Elsrock, Geldesch Metaal Treffen, Occultfest, Skullfest en Sneker Metal Meeting, Stonehenge en Tattoofest.  

Historie Metal Battle

De Metal Battle is ontstaan door een uitdaging tussen de Enschedese Headbangers Organisatie (EHBO) en de Utrechtse metalvereniging VIRUS. In 2001 daagden zij elkaar uit om te bepalen wie de beste metalband in huis had. Hieruit volgde de eerste Metal Battle, waar toen slechts enkele bands aan meededen.

Ondertussen maakt de EHBO geen deel meer uit van de Metal Battle. Zij hebben hun deel van de organisatie overgedragen aan Noord Geldersch Metaal en Occultfest. Inmiddels is de Metal Battle uitgegroeid tot de grootste underground metalcontest van Nederland.