Pine Needle Miners brengt tweede EP uit

Meppelers leggen zich toe op vrolijke bluegrass

Wouter Bessels ,

De Drentse veengronden zijn een uitstekende voedingsbodem voor oorspronkelijk Amerikaanse muziekstijlen. Zoals voor Pine Needle Miners uit Meppel. Komende zaterdag presenteert de band zijn nieuwe EP Roll On Buddy in het voormalige RSG gebouw aan het Zuideinde in Meppel.

De groep speelt vrolijke bluegrass en old time muziek uit de zuidelijke staten van de VS. De nieuwe EP bevat onder andere bluegrass favorieten als John Hardy en Nine Pound Hammer, maar ook vroege rhythm & blues klassiekers als Goodmorning Schoolgirl en Rocky Road Blues. De fijnproever kan smullen van Walkin' Down The Line, een bewerking van Bob Dylans klassieker.

Singer/songschrijver Ruud Fieten zingt voor de gelegenheid een paar liedjes mee in het oude schoolgebouw, dat door De Muziekcoöperatie is omgetoverd tot poppodium.

Het programma wordt geopend door de talentvolle Groningse guitarslinger Joost Dijkema, die met zijn intrigerende Americana songs zeker wat harten gaat veroveren deze avond. Dijkema speelde in het verleden in het folkband Tangarine en is tegenwoordig ook actief met de country-soul-trash van Reverse Cowgirls.

De EP-presentatie bij de Muziekcoöperatie begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 5,-. Voor € 8,- heb je toegang plus de EP. Na de releaseparty is Roll On Buddy te koop voor € 8,-.

Pine Needle Miners speelt morgen (24 juni) in Hedon, Zwolle. Daar speelt violist Jooram Peters (Red Herring) een aantal nummers mee. Tevens verzorgt hij het voorprogramma.