Wolftone vertegenwoordigt Drenthe bij Sena Performers POPnl Award

Zaterdag 27 augustus in de Melkweg

Redactie 3voor12 drenthe ,

Wolftone gaat naar de Sena Performers POPnl Award. De garagerockband werd door K&C uitgenodigd om op zaterdag 27 augustus Drenthe te vertegenwoordigen in de Melkweg in Amsterdam.

Wolftone bestaat uit de broers Vincent en Roberto Timmer en drummer Richard Jeurissen. De band uit Emmen/Klazienaveen speelt, zoals ze zelf zeggen, Fuzzed-Up Garage muziek. Ze combineren sterke riffs met kekke hooks en refreintjes en dat met een frontman die graag het contact met het publiek opzoekt.
In januari van dit jaar presenteerde de band hun eerste album 'Bring down the sun', dat is verschenen bij het Berlijnse Nasoni Records. Naast optredens op Eurosonic, Bevrijdingsfestival, TT festival en Le Guess Who was de band vorig jaar één van de favorieten van de scouts tijdens Speakers Met Kopp’n.  

Zaterdag 27 augustus spelen veertien afgevaardigde bands om de Sena Performers POPnl Award in de Melkweg. Een vakjury bepaalt de winnaar. Deze gaat naar huis met een prijzenpakket met onder andere een bedrag van 5000 euro uit het Sena muziekproductiefonds, optredens en promotiefoto’s.
Daarnaast is er een publieksprijs. De publiekslieveling wint een geldbedrag van 3000 euro.