Vier Drentse bands strijden tijdens Metal Battle 2016

Voorronde op 23 januari in Het Podium Hoogeveen

José Super ,

De Metal Battle is de grootste underground metalcontest van Nederland. Er zijn 48 bands geselecteerd en die gaan vanaf medio januari strijden in verschillende provinciale voorronden, zo ook op 23 januari in Het Podium in Hoogeveen.

Vanuit deze provinciale voorrondes worden twaalf bands geselecteerd voor de halve finale, de zogenoemde veldslagen.

De voorronde van Drenthe vindt plaats op zaterdag 23 januari in Het Podium in Hoogeveen. De geselecteerde bands zijn: Acute Strontverklontering, Miscall , Pulse en Sunburn. Special guest is Impalement.

De aanvang is 20.00 uur en de entree is gratis.

De winnaar van deze voorronde gaat door naar 'Veldslag Noord'.  Daar treden de winnaars van de voorronden Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel op. 'Veldslag Noord' vindt plaats op 12 maart in Het Podium in Hoogeveen.

De landelijke finale, die bestaat uit de winnaars van de Veldslagen, wordt gehouden op 23 april in Harderwijk. Naast eeuwige roem kan men winnen:
coaching door ‘ The Rockstation’, een trofee van ‘Boneyard’, aandacht van de mediapartners van Metal Battle, optredens te winnen op Angelfest, Baroeg Open Air, Elsrock, Geldersch Metal Treffen, Occultfest, Skullfest en Sneker Metal Meeting, Stonehenge en Tattoofest.

Info Metal Battle 2016