K&C brengt 13e Drenten Uit De Pap-cd uit

Aanstormende Drentse acts leveren visitekaartje af

Wouter Bessels ,

K&C maakt er al jaren een traditie van om de Drentse acts op Eurosonic te presenteren op een sampler-cd. Op de 2016-editie van ‘Drenten Uit De Pap’ staan zes stukken van Animal Antics, Ruud Fieten en Wolftone.

De band Animal Antics presenteert de nummers Cloud en Handful. Ruud Fieten is vertegenwoordigd met The Great Wide Open en Wintercome en Wolftone komt met het stevige Christine en In My Room.

Het is de dertiende keer dat de provinciale kunstinstelling de bandsampler verspreidt onder platenmaatschappijen en festivalprogrammeurs. Daarmee wordt het Drentse talent onder de aandacht gebracht van podium- en festivalprogrammeurs, media en muziekstations.

De drie acts staan zaterdag 9 januari op de eerste editie van Club3voor12drenthe in Het Podium in Hoogeveen. De aanvang is om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Het festival Eurosonic/Noorderslag vindt van 13 tot en met 16 januari 2016 plaats. De drie Drentse acts spelen op vrijdag 15 januari 2015 in café De Troubadour aan de Peperstraat 19 in Groningen.

Luister naar de zes tracks van de 13e 'Drenten Uit De Pap'-bandsampler: