Club3voor12drenthe voorpret #7: Dead Man's Silhouette

"Drenthe wordt nog steeds onderschat"

Anton Oortmann ,

Dead Man’s Silhouette is een veelbelovende metalband uit Drenthe, in de aanloop naar de eerste club3voor12drenthe interviewen we ze om te kijken of ze al een beetje zin hebben in aanstaande vrijdag, vandaar dat wij spraken met gitarist Arjan de Wit.

Vertel wat over jezelf. Wie ziet het publiek op 9 januari op het podium staan en wat kan men verwachten, muzikaal gezien?

"Wij kunnen niet wachten om op de preview van ons te laten horen. Vaak spelen we op festivals waar vooral metal-georiënteerd publiek op af komt en daarom vinden wij het extra leuk om op het veelzijdige Club3voor12drenthe staan. Dit jaar willen wij nog meer buiten de provincie en de landsgrenzen gaan spelen om de nieuwe EP te promoten. Wij zijn muzikaal niet makkelijk in een hokje te plaatsen, maar kenners noemen het vaak melodische deathcore of metalcore. Sinds medio 2015 bestaan we uit: Missamba Vidal (zang), Frank William (bas), Nando Bongers (drums), Robin Koezen (gitaar) en Arjan de Wit (gitaar). Ons eerste wapenfeit is de single Nobody touches the donut. De single is in eigen beheer uitgebracht en is gratis te downloaden via diverse kanalen. Inmiddels hebben we tientallen dynamische en energieke shows gegeven en hoeven wij ons de aankomende periode niet te vervelen."

Hoeveel optredens hebben jullie in het afgelopen jaar gegeven?

"We hebben afgelopen jaar veel op binnenlandse en soms op buitenlandse podia gestaan."

Wat vinden jullie van het muzikale klimaat in Drenthe? Spelen jullie veel binnen of juist buiten de provincie?

"Wat uit Drenthe komt, kan niet goed zijn. Dat hoorde je minder dan twintig jaar geleden, maar Drenthe wordt nog steeds onderschat. Er gebeurt namelijk nogal wat, ondanks alle bezuinigingen en crisis. We zijn wel van mening dat het per plaats heel erg verschilt. Dat hebben we zelf aan den lijve ondervonden. De laatste jaren zijn er helaas ook nogal wat livestages verdwenen, zoals JV Blanko in Emmen."

Wat gaat jullie het nieuwe jaar brengen?

"We hebben eind 2015 in de studio gezeten om in navolging van de single nog meer moois op te nemen. Deze EP komt begin dit jaar uit. Daarna gaan wij de podia wederom met veel plezier doen kraken."

Facebook Dead Man's Silhouette