Club3voor12drenthe voorpret #6: Animal Antics

"We hebben tijd benut om ons in nieuw werk te verdiepen"

Anton Oortmann ,

"Een uitgeruste Animal Antics, dat is wat het publiek op 9 januari ziet." Het viertal wil tijdens Club3voor12drenthe een strakke en uitgebalanceerde set leveren die de groep al een tijd aan het voorbereiden is. "Daarbij zeggen we dat 9 januari onze generale repetitie is voor Eurosonic 2016. Heel erg spannend dus."

Hoeveel optredens hebben jullie in het afgelopen jaar gegeven?

"Een precies aantal weten we nu niet, maar we hebben afgelopen jaar ongeveer 50 optredens gedaan."

Wat vinden jullie van het muzikale klimaat in Drenthe? Spelen jullie veel binnen of juist buiten de provincie?

"Wij spelen zelf meer in Groningen, simpelweg omdat de muziekscene daar meer tot leven is gekomen de afgelopen jaren. Dat neemt niet weg dat in de provincie Drenthe wel degelijk teken van leven is als het gaat om nieuwe evenementen en initiatieven. Sinds een jaar of twee hebben we goed contact met de mannen achter het Spy and the Butcher Festival (Emmen) en The Bake Shop. De energie van Evert Hoven heeft ons positief beïnvloed en veel optredens opgeleverd tot nu toe. RTV Emmen mag ook niet ontbreken in het rijtje van organisaties die zich hard maken voor het in stand houden van het muzikale landschap in Drenthe. Menig bandjes uit de drie noordelijke provincies hebben hun weg gevonden de afgelopen jaren naar deze lokale zender om hun muziek de ether in te gooien. Wijzelf hadden hier ons tweede optreden ooit. Meest recentelijk hebben we kennis gemaakt met de organisatie achter Speakers met Kopp’n en eerlijk gezegd is dit een van onze hoogtepuntjes van 2015 geweest. Zonder twijfel wordt het op 9 januari en tijdens ESNS supergezellig onder deze koepel."

Hoe verloopt jullie aanloop/voorbereiding naar Eurosonic?

"Hoewel 2015 een veelbewogen jaar was hebben we er expres voor gezorgd dat het overzicht houden door goeie voorbereiding. In de periodes dat we niet elke week op het podium stonden, hebben we de tijd goed benut om ons in nieuw werk te verdiepen. Gitaarsounds zijn drie keer over de kop gegaan en de manier van schrijven zijn nu een stuk georganiseerder. Dit wil niet zeggen dat we onze oorspronkelijke identiteit aan het ontsnappen zijn. Kill your own baby klinkt misschien heel cool, maar is zeker niet altijd de oplossing om jezelf opnieuw uit te vinden. Dit jaar zijn we meer voorbereid dan ooit en zullen dit gaan laten zien op het podium."

Wat ga je tijdens Eurosonic Noorderslag zelf checken?

"We gaan veel shows van andere Groningse bands zien, om onze collega’s aan te moedigen tijdens deze hectische week en om hun progressie zien. Verder willen we ons vooral laten verassen door, zonder agenda rond te lopen en alles op ons af laten komen."

Wat gaat jullie het nieuwe jaar brengen?

"Het jaar 2016 staat in het teken van nieuw werk uitbrengen en iets vaker over de grens van het noorden te gaan. In maart brengen we weer nieuwe single uit en tegen het begin van de zomer onze tweede EP. Ondertussen zijn we bezig met een strijdplan voor gigs in de randstad en de zuidelijke provincies. We willen elk jaar weer een hoger niveau bereiken, zowel op muzikaal gebied als op zakelijk gebied."