Roy Sipma (17) sluit 10e editie PopSport af

Optreden in de Q-factory in Amsterdam

Lotte Alyja Millekamp ,

De jonge Drentse singer-songwriter Roy Sipma staat op 28 november in de Q-factory in Amsterdam tijdens de 10e editie van PopSport. Die avond sluit de muzikant uit Gasselternijveen samen met elf andere talentvolle acts uit heel Nederland een maandenlang coachingstraject af. In de Q-factory is Roy te zien met vrienden Frits en Stan, die hem begeleiden op keyboard en gitaar. Samen brengen zij nummers die Roy geschreven heeft ten gehore.

Het coachingsprogramma van PopSport begon dit jaar met meer dan 70 acts uit heel Nederland. Per provincie bleven er een aantal acts over, waaronder Roy Sipma. Na dit regionale traject met workshopdagen, individuele coachings en optredens werd vanuit elke provincie één act gekozen die een ticket kreeg voor het verdiepende landelijke PopSport programma.

In september liet de 17-jarige singer-songwriter in Het Podium te Hoogeveen zien dat hij zich als beginnend artiest snel heeft ontwikkeld. Tijdens de trainingen van professionals uit de muziekwereld heeft hij veel geleerd. Zowel op muzikaal en zangtechnisch gebied, maar ook op zakelijk gebied boekte Roy vooruitgang. De jury beloonde dit met een plaats in het landelijke PopSporttraject en daarmee de landelijke finale.

Roy zal op 28 november samen met de talenten uit andere regio’s naar verwachting voor een paar honderd mensen optreden tijdens de PopSport showcase. Er gaat een fanbus van Roy naar de Q-factory, waar zich nog steeds mensen voor aan kunnen melden.

Voor het traject in 2016 kunnen jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 20 jaar zich weer melden. Het traject start begin april 2016.