Popminnend Drenthe is klaar voor 2015 Popminnend Drenthe is klaar voor 2015

Launchparty Eurosonic en officiële lancering 3voor12 drenthe in Hoogeveen

, Wouter Bessels

Popminnend Drenthe is klaar voor 2015

Launchparty Eurosonic en officiële lancering 3voor12 drenthe in Hoogeveen

Wouter Bessels ,

Het jaar 2015 is begonnen en niet in de laatste plaats voor de Drentse afdeling van VPRO’s 3voor12. In Het Podium in Hoogeveen wordt vrijdag 9 januari de zestiende lokaalsite van het grootste online muziekplatform gepresenteerd. Dat gebeurt tijdens de launchparty van de Drentse bands die precies een week later op Eurosonic in Groningen staan.

Acts en podia uit Drenthe

De site 3voor12 drenthe is sinds 5 december online en wordt wekelijks gevuld met nieuws, recensies en een concertagenda. Allemaal over acts en podia uit Drenthe. Ook houdt de redactie van VPRO’s 3voor12 de lokaalsite nauwlettend in de gaten; zo is onlangs voor de nieuwsbrief het concertverslag van Spinvis in De Amer gebruikt.

'Drenten Uit De Pap'

Vrijdag wordt de website officieel gelanceerd en dat gebeurt in samenwerking met de presentatie van de Drentse acts die op vrijdag 16 januari op Eurosonic/Noorderslag staan: Holy Beggars, Toycar Taxi en Wessel Klooster. Zij zijn vertegenwoordigd op de nieuwe ‘Drenten Uit de Pap’-sampler die wordt verspreid door Kunst & Cultuur Drenthe.

Aanstormende acts

Overigens blijft het, vanwege het speciale karakter van de avond, daar niet bij: in de grote zaal en in het café treden tevens Mr. Skolnick, The Sensational Second Cousins (ook te zien op Eurosonic) en Peat Residents op. Drie aanstormende acts uit Drenthe die niet over het hoofd mogen worden gezien.
Helaas heeft Parkblue wegens omstandigheden moeten afzeggen. Een waardige vervanger is gevonden in de Emmer band Midget Academy.

 

Samenwerking

De launchparty is een samenwerking tussen Kunst & Cultuur Drenthe, Het Podium en 3voor12 drenthe.
De presentatie is in handen van journalist Wouter Bessels, één van de initiatiefnemers van 3voor12 drenthe.

Het Podium opent de deuren om 20.00 uur. De eerste act speelt om 20.30 uur. De entree is gratis.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Drenthe