Speakers met Kopp’n houdt drie regio showcases

Regionaal talenten in de race voor plek op festival

Jan Stam ,

Hét showcasefestival van nieuw Drents poptalent, Speakers met Kopp’n, start op vrijdag 19 juni in Het Podium in Hoogeveen met de eerste in een reeks van drie regio showcases.

Na een voorselectie zijn 18 acts geselecteerd voor een plek in één van deze drie regio showcases.

In Het Podium treden op 19 juni de volgende acts op: Animal Antics, ROO, Mary Confurius, Pulse, The Woodies en Nowadays.

 

De tweede regio showcase is op zaterdag 27 juni in JC Goeroe in Schoonebeek. Hier staan The Sensational Second Cousins, Wolftone, Broken Benn, Rosella Stone, The Cold Whisper en Beauty Case op het podium.

 

Een dag later, zondag 28 juni, volgt de derde en laatste regio showcase in Dock 44 in Meppel met optredens van Timo de Jong, Miscall, Ruud Fieten, Semantic Drift, Nathan Green en T/M.

Een scoutteam is bij iedere regio showcase aanwezig om in totaal negen acts te programmeren voor de Provinciale showcase die in samenwerking met Poppdium Apollo in De Muzeval in Emmen op 25 september wordt georganiseerd.

Op de provinciale showcase zijn ongeveer twaalf speelplaatsen beschikbaar. Na de laatste regio showcase wordt het publiek online gevraagd te stemmen op de acts die niet door de scouts zijn uitgenodigd. De acts met de meeste stemmen, krijgen alsnog een speelplek bij de provinciale showcase van Speakers met Kopp’n.

Tijdens de provinciale showcase zijn o.a. scouts en programmeurs aanwezig van Eurosonic/Noorderslag (3 boekingen), Sena Talent stage – Bevrijdingsfestival Drenthe (5 boekingen) en Sena Performers POPnl Award 2016 (1 boeking).

Speakers met Kopp’n wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Drenthe, gemeente Emmen, Prins Bernhard Cultuur Fonds en K&C.