Speakers met Kopp’n + Drentsch Peil = Drentsch Peil XL

Inge Frieso ,

De organisatoren van popfestivals Drentsch Peil en Speakers met Kopp’n hebben de handen ineen geslagen en gaan samen verder onder de naam ‘Drentsch Peil XL’. Tussen 22 en 25 september 2016 maakt het rondreizende festival voor jong Drents poptalent stops in Emmen, Assen, Meppel en Hoogeveen. Het festival biedt plaats voor allerlei genres: van pop/rock tot singer songwriter en van hiphop tot dance.

Speakers met Kopp'n
Stichting Popweb en Kunst & Cultuur Drenthe organiseren sinds twee jaar het showcasefestival Speakers met Kopp’n. Daarvoor organiseerden zij jaarlijks de Drentse Popprijs. “Met Speakers met Kopp’n werd het wedstrijdelement met verschillende voorrondes, een finale en één winnaar al enigszins losgelaten.” vertelt Jan Stam van Kunst & Cultuur Drenthe. “Bands konden zich nog wel plaatsen voor een plek in de provinciale showcase, die dit jaar in Theater De Muzeval werd gehouden.

Scouts
“Tijdens de showcases van Speakers met Kopp’n waren programmeurs van verschillende podia en festivals aanwezig om acts te boeken. Ook in de nieuwe opzet van Drentsch Peil XL gaan we weer scouts uitnodigen. De drie meest overtuigende acts krijgen een speelplek op Eurosonic. Daarnaast zijn er programmeurs van onder andere Bevrijdingsfestival Assen, die acts boeken voor hun podium of festival.”

Talentontwikkeling
Kunst & Cultuur Drenthe organiseert sinds enkele jaren muzikantenmeetings met verschillende workshops. “Ook dit houden we vast in de nieuwe opzet: op 24 september organiseren we in Emmen verschillende workshops, demonstraties en een netwerkmeeting voor Drentse muzikanten. Zo geven we de acts een steuntje in de rug.”

Drentsch Peil
Jan Stam: “We zijn blij met de samenwerking met The Bake Shop (organisator Drentsch Peil). Beide festivals hebben hetzelfde doel: hard werkende muziektalenten op weg helpen en naar een hoger niveau tillen. Door de handen ineen te slaan, kunnen we een nog beter festival neerzetten en gebruik maken van elkaars expertise.”

Inschrijven
Meedoen aan Drentsch Peil XL 2016? Dan kun je je tot 1 mei inschrijven door een mail te sturen naar drentschpeil@gmail.com. Inschrijven loont: “Nadat je je hebt aangemeld, volgt een aantal besloten ‘Peilsessies’. Zonder publiek, maar mét muziekprofessionals. Je krijgt dan tips en trucs, die je weer kunt gebruiken in je muziek en optredens.” 

In februari worden de precieze locaties van de vier showcases bekendgemaakt.