‘2 op 2’: dichter Ton Peters en troubadour George Welling vertellen

Xapoe voor vijftiende keer poëziepodium in Assen

Lotte Alyja Millekamp ,

Indonesisch restaurant Xapoe in Assen is voor de vijftiende keer het poëziepodium voor ‘2 op 2’. Tijdens deze editie op zondag 13 december zijn dichter Ton Peters en troubadour George Welling te gast. ‘2 op 2’ is een maandelijks terugkerend concept. Organisatoren Egbert Hovenkamp II (dichter) en Melvin Bonnet (troubadour) bieden talenten iedere tweede zondag van de maand een poëziepodium in Xapoe.

Ton Peters is onderwijzer en nestor van de Drentse literaire wereld, maar ook dichter van lichte verzen. Dat hij veelzijdig is, bewijst hij door zijn veelbewogen carrière. Hij maakte radioprogramma’s voor RTV Drenthe, schreef liedteksten voor cabaretgroepen en treedt regelmatig op met zijn 'Light Verse Collectief'. Verder werkte hij mee aan verschillende boeken, waaronder de bloemlezing ‘Drenthe is best mooi. Op Google maps’. In 2013 verscheen zijn bundel ‘Vanwege het getal’.

George Welling schrijft Nederlandstalige liederen, Groningse tango’s en ironische liedjes over onder andere treinen en managers. De troubadour is lid van de Songclub in Groningen. In 2013 verscheen zijn CD ‘Wachten tot het overgaat’, waar hij lovende reacties op kreeg. 

Om twee uur ’s middags begint de eerste set in Xapoe. De entree is gratis.

Facebook 2 op 2