'Vernieuwende popmuziek' op tweede Midgetgolf Madness

Oude midgetgolfbaan omgetoverd tot festivalterrein

Gerhard Post ,

Na de zeer geslaagde eerste editie vorig jaar vindt 15 augustus de tweede editie van Midgetgolf Madness plaats aan de Jan Tooroplaan in Meppel. Echte Meppelers kennen de locatie waar ze waarschijnlijk in hun jeugd wel eens een balletje hebben geslagen.

Vorig jaar is het terrein in beheer gekomen van stichting Event Support Meppel. Deze stichting wil zich gaan inzetten om vernieuwende popmuziek een plek te geven. Voor de eerste editie van het festival is er al veel tijd ingestoken om de baan, die een kleine vijf jaar niet was onderhouden, op te knappen. Zo is het gras weer redelijk hersteld en is de boel flink bijgesnoeid. Tweewekelijks wordt de tuin nu bijgehouden door mensen van Promens Care, een stichting die werkt met mensen met een beperking. Mede hierdoor is er een maatschappelijke betrokkenheid.

Midgetgolf Madness heeft voor de tweede editie een aantal opvallende bands weten te strikken, waarbij de nadruk ligt op vernieuwende popmuziek.

Zo komen de garagerockers van The Miseries naar Meppel. Ook Rotterdam en Amsterdam zijn goed vertegenwoordigd op het programma, met het Dave von Raven Kwartet, de mariachiband The Herb Spectacles, de Grote Dave en Youri Supershow en garagerockband Canshaker Pi.

Uit de eigen regio komen singer-songwriter Wessel Klooster en de formatie The Information.

Midgetgolf Madness duurt van 13.00 tot 00.00 uur en zorgt goed voor zijn gasten, met lekker eten, koud bier en geen dixies, maar echte toiletten. De beste koffie en thee worden verzorgd door Frans de Grebber, waar je ook terecht kunt voor lekkere brownies of een overheerlijke crêpe. Tom'z Burgerzzzz maakt de lekkerste vega- of hamburger.

Tickets voor Midgetgolf Madness kosten € 12,50 in de voorverkoop en € 15,- aan de deur.

Festivalinfo Midgetgolf Madness
Voorverkoop Midgetgolf Madness