Twee ton subsidie voor VANSLAG

Provincie steekt geld in opknappen dorpskerk Borger

Wouter Bessels ,

Goed nieuws voor cultuurpodium VANSLAG in Borger. De provincie heeft vandaag bekendgemaakt dat er ruim 300.000 euro wordt gestoken in het opknappen van de Willibrorduskerk. Dat gebeurt in de vorm van subsidie en een lening tegen lage rente.
De Willibrorduskerk, annex dorpskerk, aan de Hoofdstraat in Borger is sinds eind 2012 in gebruik door VANSLAG.

Energiebesparend

De dorpskerk moet met behulp van de financiële injectie geschikter worden gemaakt voor culturele activiteiten, maar ook is het geld bedoeld om het gebouw energiebesparender te maken en de ingang op te knappen.

Cultuurhistorische waarden

'De herbestemming van de Willibrordkerk is niet eenvoudig, experimenteel en ambitieus. De energiekosten moeten fors omlaag, maar maatregelen moeten in harmonie zijn met de cultuurhistorische waarden van dit Rijksmonument', aldus gedeputeerde Rein Munniksma. Hij bracht ondernemer Henk Eggens, initiatiefnemer van VANSLAG, het nieuws vandaag persoonlijk tijdens een bezoek van statenleden aan de kerk.

Leer-werktraject

Studenten uit het leerlingwezen (leer-werktraject) gaan de werkzaamheden uitvoeren. De provincie heeft daarvoor gekozen, omdat op die manier scholing en werkgelegenheid wordt bevorderd. Zij worden betaald vanuit de 200.000 euro aan subsidie. De lening van 102.000 euro wordt aangevraagd bij het Nationaal Restauratiefonds.

De agenda van VANSLAG biedt een keur aan optredens van nationaal en internationaal bekende acts.

Facebook VANSLAG