Ricky Rehab uitgezwaaid in Groothuis

Emmer rockband stopt na vijf jaar

Jan Stam ,

Ricky Rehab gaf op vrijdag 7 november een afscheidsoptreden in de grote zaal van Groothuis in Emmen.

Spetters

Het is alweer zo'n vijf jaar geleden dat ik Ricky Rehab and the Mugshot Mullet (kortweg Ricky Rehab) voor het eerst live zag spelen. Meteen was ik onder de indruk van deze brutale ‘bad ass’ op rock ’n' roll gebaseerde podiumact uit Emmen.
In de daarop volgende jaren kwam ik de band voortdurend weer tegen. Ik vermoed dat ik de groep inmiddels twintig keer live heb gezien. Nooit een straf, want elk optreden is een waar rock 'n' roll-feest waar de spetters van af vliegen.
De gemiddelde levensduur van een band is vijf jaar en blijkbaar vonden de leden van Ricky Rehab dat zij zich daar aan moesten houden.

Geen toetsen

Het afscheidsconcert werd vooraf gegaan door de jonge en veelbelovende driemansformatie Semantic Drift. Die lokale band laat zich sterk beïnvloeden door blues-, stoner-  en seventiesrock. Met Christiaan (zang/gitaar) en Joeri (bas/achtergrondzang) heeft de groep twee zeer talentvolle muzikanten in de gelederen, waar ik wel uren naar kan luisteren. Een waar genot voor het oor. Slagwerker Daan moet nog leren om meer dynamiek in zijn spel te brengen. Ik heb soms medelijden met het slagwerk. Ofschoon ik de band voor het eerst zonder toetsenist zie optreden, moet ik bekennen dat het niet tegenvalt. Er wordt zeer strak gespeeld en de eigen songs zijn erg sterk. Toch blijf ik de toetsen missen.

Vinyl

Terwijl Semantic Drift veelbelovend is, gaat dat helaas niet meer op voor Ricky Rehab. Een goed gevulde en enthousiaste zaal van Groothuis krijgt een vet en strak rock ’n' roll-optreden voor de kiezen, precies waar Ricky Rehab om bekend staat. Ik vond het zelfs één van de strakste optredens die ik ooit van de heren gezien heb. Jammer dat zo’n goed op elkaar ingespeelde band uit elkaar gaat, temeer ook omdat vorig jaar nog een klasse vinylplaat werd uitgebracht met daarop prachtige rock 'n' rollsongs. Een aantal bandleden is inmiddels bezig met nieuwe muziekprojecten, dus we gaan de musici zeker binnenkort weer tegenkomen op één van de podia.
Ricky Rehab, bedankt voor een aantal mooie jaren podiumplezier.