Broken Benn tikt af op Knoalrock

Winnaars Battle laten zien wat Drenthe te bieden heeft

Evert Hoven ,

Stichting Countdown-Events hield op 21 november de vierde editie van Knoalrock. De vrijwilligers hebben als doel alternatieve muziek in de kanaalstreek te promoten. Naast Broken Benn staan ook Eisenhower, The Anti D's en Animal Antics op het podium van Fox Nightlife in Stadskanaal.

Het gas er vol op

Het uit Odoorn afkomstige Broken Benn omschrijft zichzelf als 'powertrio'. Ze maken melodieuze Rock met punk- en metalinvloeden. De band werd opgericht in 2012 en stond dit jaar onder andere op Speakers met Kopp'n in Hoogeveen. Bandleden zijn Leon Benjamins (zang, gitaar en toetsen), Diko Eleveld (bas, achtergrondzang) en Sebastiaan Kusters (drums, achtergrondzang).

Om 21.30 uur trappen de mannen af in de grote zaal. Gelijk gaat het gas er vol op, waarbij direct duidelijk wordt waar ze voor staan: snelle gitaarriffs, energieke beukende drums en strakke baspartijen. Met het eerste nummer, Recovery, weet je gelijk waar je aan toe bent. Naar adem happend dendert de rock trein door naar Cross the Line. Het is genieten geblazen met de gitaarpartijen van Leon.
Een bijzonder lokatie voor deze band: een plek waar normaal gesproken dance de boventoon voert, en waar nu deze stevige rockgroep staat.
De groep speelt een uitstekende set, met nummers als Hard to Live Life en Ready, waarbij er hard gewerkt wordt, vooral door de Sebastiaan op drums. Het spelplezier spat er van af. Het publiek laat het alleen een beetje afweten en dat is best jammer voor een evenement als Knoalrock.

Theatraal

Als afsluiter speelt de groep Stranger en dan blijkt andermaal dat je ook een klein publiek op de banken kunt krijgen. Gitarist Benjamins gaat echt los: vuige riffs, van het podium af midden op de dansvloer en ook nog op de knieën. Lekker theatraal. Het wordt dan ook beloond met daverend applaus.

Tip voor de organisatie: neem volgend jaar een ander geluidsbedrijf. En denk om de verlichting in de partypub. Hier was het onmogelijk om te fotograferen.