3voor12 Den Haag

Vurige liefde van ROOS

"Het gaat over de eerste keer dat je iemand ziet en denkt van: Wooooow shit!"

Zangeres Roos ten Hoorn heeft met haar nederfunkband ROOS de eerste single uitgebracht. Op Valentijnsdag kwam het nummer 'Vuur' op de bekende kanalen en in tegenstelling tot sommige andere valentijnssongs pakt dit nummer meer de vleselijke kant van de liefde op. "Het nummer gaat over de eerste keer dat je iemand ziet en denkt van: Wooooow shit!", aldus de zangeres. "In al mijn nummers zit een autobiografische kern en 'Vuur' is ook wel losjes gebaseert op een vrouw."

De song belicht de fysieke kant van de liefde en heeft ook een sluimerend zwaard van Damocles boven het hoofd hangen. Met zinnen als "Met je blikken vol met onweer..." wordt gesuggereerd dat er aan de ene kant een uitdagende kant in de partner zit en aan de andere kant een bom zomaar kan vallen. "Er hangt een klein beetje een gedachte van 'Als ik jou niet meer heb, heb ik niks meer' in de song.", vertelt de zangeres.

De song is in het Nederlands en dat is een bewuste keuze. "Ik heb vroeger ook wel in het Engels gezongen, maar in het Nederlands kan ik veel dichter bij mijn emotie komen.", zegt Roos. "Daardoor zijn mijn songs persoonlijker."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12