3voor12 Den Haag

Rauwe straatmixtape van Hermes Barzelini

"Onkruid vergaat niet"

Vandaag dropt het nieuwste wapenfeit van Hermes Barzelini, een mixtape genaamd Onkruid. Op de, zes tracks tellende, kortspeler horen we de rapper teruggaan naar zijn roots, de rauwe hiphop van de straat. "De sound is rauw, puur en recht voor zijn raap. We hebben qua beats ook gekozen om de mixtape meer een echte hiphopsound te geven.", aldus de rapper vanaf de andere kant van de telefoon. "Ik wilde weer terug naar huis, terug naar waar het allemaal begon. Even back to basics zodat ik weer een goeie stap vooruit kan zetten." Volgens Hermes ligt daar het grootste verschil ten opzichte van ander werk, iets dat Barzelini bijna elke maand lijkt uit te brengen. 

Ook thematisch lijkt is Hermes dicht bij zichzelf gebleven. "Ik kijk veel terug op wie ik ben en hoe ik zo geworden ben.", aldus de rapper. De conclusie die getrokken wordt op single 'Streetsmart' lijkt dan ook dat ondanks dat de rapper meerdere keren teveel gegeven heeft, hij nog altijd dezelfde is. "Wel  heb ik ergens een streep getrokken en gezegd: tot hier en niet verder. Maar ik ben nog steeds dezelfde persoon als eerst." Deze reflectie komt niet overal op de kortspeler terug, maar de intentie van Hermis is vooral om eerlijk naar zichzelf te blijven.

Op Onkruid komen meerdere gastproducers, zoals Mista Sweet en Jaguar voorbij, maar de meest opvallende naam op de tape is die van rapper Haagse, die op elke track meedoet. "Hij is niet heel erg bekend in de scene, ook omdat hij niet zo is van alle shine." Ligt Hermes toe. De rapper vertelt dat hij Haagse al een lange tijd kent en dat ook hij een persoonlijke, pure tape wilde maken. "De naam Onkruid komt uit ons gezamenlijk verleden. Vroeger, als we na school of tijdens het spijbelen, onze eerste blowtjes aan het roken waren, waren we allebei altijd gefascineerd door de plantjes die tussen de stenen omhoog kwamen.", aldus Barzelini. Zowel Haagse als Hermes verwonderden zich over hoe sterk het onkruid was. "Je kon die plantjes doodmaken zo veel je wilde, ze kwamen altijd terug. Een beetje zoals wij, vandaar de naam Onkruid."

Op de vraag hoe lang Hermes op deze sound blijft teren, moet de rapper lachen. "De volgende songs zijn allemaal af en staan alweer klaar. Ik kom ook weer terug met mijn eigen werk. Maar de mixtape was nodig om te laten zien wie ik ben en waar ik vandaan kom."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12