3voor12 Den Haag

Fusie van Haagse trots op Narcopop

Mula B en Goldband releasen albumtrack 'Allang Niet Meer Van Jou'

Bij Lowlands 2022 kregen we al een voorproefje van deze pop meets rap samenwerking. Met een mashup van 'Mijn Stad' en 'Coke in de Uitverkoop', wisten ze al heel de Alpha stage te veroveren. Eigenlijk zijn ze allang niet meer alleen van ons, de inmiddels door heel Nederland omarmde Mula B en Goldband komen samen met een nieuwe catchy breakup track op het nieuwe album van de Haagse rapper: Narcopop. Voor menig Haagse een natte droom.

We zijn heel wat gewend van Mula en zijn baanbrekende rol in de Nederlandse hiphopscene. Met Narcopop heeft hij zichzelf opnieuw overtroffen, een compleet nieuwe sound. Waar hij in 2016 kwam met trap, zijn nu de invloeden van klassiek, narcocorrido en neomelodica goed te horen. Neomelodica is zoals Mula B het zelf beschrijft Italiaanse straatmuziek op een acceptabele manier.

De mix van Mula B en Goldband is buiten een echte Haagse trots ook een spannende. Waar Goldband heel poppy en toegankelijk is voor iedereen, is Mula B met zijn harde maar eerlijke teksten en beats toch niet wat je snel hoort op de mainstreamradio. In het nummer 'Allang Niet Meer Van Jou' komen deze twee perfect samen. Wanneer het begint met een rustige neomelodica trap beat, ga je je afvragen hoe Nederlands favoriete trio stukadoors hier überhaupt goed op zal passen. Dan gaat de beat langzaam over in de bekende synths van Goldband, zonder dat het afbreuk doet aan de rauwe sound van Mula. Resulterend in een toptrack waar twee verschillende genres en imago’s perfect samenkomen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12