3voor12 Den Haag

Coco Cocaine Running around your brain

Sterk fem-punk debuut laat je gissen naar betekenis

Oh hier wordt een mens blij van. Punk waar zowel qua muziek als tekstueel net dat stukje meer over nagedacht is. Niet de jaren zeventig kraker cliché bingo van Hang Youth die met Amerikaanse instrumenten over multinationals zingen. Deze twee Haagse dames weten hoe je een punk nummer neerzet: dikke repeterende, snelle bas / drumriff, en dan kan eigenlijk alles. Zeker als je de juiste snerpende gitaar tonen overheen zet. Maar 'Breastpump' laat zien dat je het ook zonder die gitaren kan.

En dan die hoes die eigenlijk alles zegt. Geen persiflage op een Hüsker Dü album, of zo'n korrelige foto die Clash albums kenmerken. Wel grijpt het artwork de kern van Punk bij de strot: DO IT YOURSELF. Wat we zien is wat Photoshop vermag voor iemand die net begonnen is: knip, plak. Moeilijker moet het niet worden. En toch … het staat vol symboliek, zoals de halfgepelde banaan met de condoom als, vermoedelijke, kritiek op seksuele voorlichting...

Zowel met de muziek als met de hoes is het gissen naar de betekenis. Luister de plaat, bekijk de hoes, doe de puzzel. Leuk voor de donkere dagen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12