3voor12 Den Haag

Hard Voor Weinig maakt zich hard voor woningen

"Beleggen doe je maar met je boterham"

Hard Voor Weinig is een Haags/Leidse anarchistische punkband waar de naam eigenlijk de lading al dekt. Met het nummer 'Woonrecht' maakt het drietal een statement tegen een van de heftigste problemen van het moment; huisvesting. Een issue dat geen toelichting meer verdient, maar aangezien woonruimte nog steeds wordt gebruikt als investeringsmateriaal, neo-liberalisme nog altijd hoogtij viert en marktwerking als iets goeds wordt gezien, is het maar beter dat acts als Hard Voor Weinig hier toch maar weer bij stilstaan.

Het bijna onverstaanbare geschreeuw in de song, bestaat voor het grootste gedeelte uit bekende leuzen van demonstranten en de videoclip staat bol van de beelden van het Woonprotest en verschillende krakersacties. Het ligt in het straatje van Hang Youth, de uitermate populaire memepunkband uit Amsterdam, maar dan duurt dit liedje iets langer waardoor de boodschap nog duidelijker wordt gemaakt. Het nummer is, uiteraard, opgenomen in Studio Moerwijk, de muziekstudio in De Samenscholing.

Voor wie nog steeds niet door heeft waarom woonzekerheid een van de topprioriteiten van de overheid zou moeten zijn, opent de band de video met een statement: "In solidariteit met allen voor wie het woonbeleid op een onmenselijke shit show is uitgedraaid. Dak- en thuisloosheid zijn politieke keuzes. Niet met polderen maar met solidaire strijd staan we sterk. Organiseer binnen je stad, je straat, je wijk. Eis woonzekerheid voor iedereen." Want beleggen doe je maar lekker met je boterham.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12