3voor12 Den Haag

Thuiskomen wordt thuisblijven met 'Come Home'

Marric brengt debuutplaat uit

De Haagse elektronische muzikant Marric bracht vorige maand een eclectische plaat uit. Aanvankelijk zou dit een live release worden in The Grey Space tijdens een Radio Tonka avond. Door de aangescherpte coronamaatregelen liep dat anders. Toch willen we je de plaat niet onthouden, het gebeurd maar zelden dat er in Den Haag een IDM release van hoge kwaliteit uitkomt.

Come Home is uitgebracht op het antilounge label en doet sterk denken aan een mengelmoes van Boards of Canada met de onnavolgbare dynamiek van Lanark Artefax. Die vergelijkingen komen vooral door de manier waarop samples worden gebruik. Op meerdere momenten – zoals op titeltrack 'Come Home' – word je overvallen door gesproken samples die voor een mysterieuze allure zorgen. 'Dozing Off' is naast de kortste track ook het meest sprekende voorbeeld van wat 'Come Home' zo sterk maakt. De kalmte van vogelgeluiden wordt op een sluimerende manier ingehaald door hyperactieve braindance. En dan is het voorbij. Wat een kick.

De onlangs uitgebrachte video bij T.A.N.J.A. is een passende introductie tot de plaat. Voor iedereen die zijn muziek liever niet in voorspelbare vorm luistert, is 'Come Home' een aanrader.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12