3voor12 Den Haag

Een ode aan de freak, door Tommy Brown

"Dit liedje viert iedereen die doet wat 'ie wil, en viert vooral het vieren daarvan."

Op zijn nieuwe single 'Freak' snijdt Tommy Brown een actueel thema aan, namelijk hoe er wordt aangekeken tegen mensen die niet passen in het keurslijf dat door de maatschappij lange tijd als standaard werd gezien. Of in de woorden van Tommy zelf: "Freak gaat erover dat popsterren die zich binnen allerlei spectra van gender, sexualiteit en voorkeuren bevinden aan de ene kant worden verheerlijkt, terwijl diezelfde mensen soms in hun eigen omgeving niet worden geaccepteerd en zeker niet gevierd." Met voorbeelden als David Bowie en Freddie Mercury is het duidelijk waar de zanger op doelt.

Dat wil niet zeggen dat 'Freak' een dramatisch nummer is. Integendeel: met de stuwende drums, rijkelijk aanwezige toetsen en relevante samples is het opbeurend en moedigt het juist aan om jezelf te zijn. Of zoals Tommy zegt: "dit liedje viert iedereen die doet wat 'ie wil, en viert vooral het vieren daarvan. Het is niet mijn verantwoordelijkheid wat voor freak je van me maakt in je hoofd."

Over zijn toekomstplannen zegt de zanger dat er de komende tijd ongeveer elke anderhalve maand een single zal uitkomen. Dat zou betekenen dat er rond november genoeg materiaal zou moeten zijn voor een plaat. We hopen hem in ieder geval daarvoor nog wel eens op de Haagse podia te zien. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12