3voor12 Den Haag

'NO TRIBUTE' als eerbetoon aan Haagse Noise Guru Jan Borchers

Antilounge komt met speciale release van album

Op 13 november 2020 werd de Haagse alternatieve muziek scene geraakt door het permanent wegvallen van Jan Borchers. Als organisator, influencer, muzikant en verbinder was Jan een feitelijke alleskunner en vaste aanwezigheid in de Haagse alternatieve scene.

Het is daarom niet verwonderlijk dat we een enorme hoeveelheid aan artiesten en muzikanten terugzien op de release van 'NO TRIBUTE' a tribute album to Jan Borchers. Dit compilatiealbum wordt uitgebracht door het Haagse label Antilounge. Op zaterdag 24 april vindt de release plaatst met een speciale radiouitzending van Radio Tonka en Den Haag FM. De uitzending is vanaf 23:00 te horen op 92 FM of op de website van Radio Tonka of Den Haag FM. Tijdens de uitzending worden er tracks van het album gedraaid en verzorgt Paul Börchers (aka Yobkiss) een liveset vanuit San Fransisco.

In totaal zijn er zo'n 27 artiesten te horen op 'NO TRIBUTE', maar ook komen er samples van het werk van Jan en AU (Jan Borchers met Paul Klaui) voorbij. Door deze toevoeging is de ontdekkingsreis van Jan terug te horen: de Noise Guru was altijd op zoek naar nieuwe vormen van vormen. Zowel op de traditionele manier; door zijn bijdrage aan festivals als State-X New Forms, als op de experimentele manier; door zelf muziek te produceren en daar de reis voort te zetten. Nu duurt de ontdekkingsreis voort in het hiernamaals én vereeuwigd op: 'NO TRIBUTE' a tribute to Jan Borchers. 

De volgende artietsen zijn op 'NO TRIBUTE' te horen: Michiel Breedveld, Serpico 2, Paul Borchers, Gallus, Numtek, Elektrovolt, E33, Storm op de Maan, A I D, Mouches Volantes, OZMA, Olaf Wempe, momentum lost, Stellaria Nemorum, Mono-Amine, The Sunshine Lounge, Action Merdeka, Zoe Reddy, Yuko Araki, WITT, Red Dwarf, Rob Kanters, The Monoranger, Sciant Lentement, Junzo Suzuki, Machinegewehr, Barry, Bruno Ferro Xavier da Silva en E33.

Het album is vanaf 24 april te vinden op Bandcamp en op de bekende streamingplatforms zoals Spotify. Meer lezen? Dat kan hier .

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12