3voor12 Den Haag

Alison's Fall brengt nieuwe single uit

Probeer jezelf niet te verliezen in de chaos

Na een poosje radiostilte is zus-broer-duo Alison's Fall terug met een nieuwe single. Gekenmerkt door het stuwende en overstuurde basgeluid van Floortje, het gezicht van de band. Inclusief spannende videoclip in de duinen, kwam 'Insane' vandaag online.

Floortje en Pepijn van der Kooij zijn al een poosje bezig met de alternatieve rockband. Hij op gitaar, zij op bas en Martin Brummelkamp op drums, met daarbij nog een aantal ongenoemde muzikanten. De band bracht in april 2019 Killswitch uit. Zou deze nieuwe single betekenen dat er nog meer nieuw werk aan gaat komen? De song, die klinkt als het gruiziger werk van Queens Of The Stone Age, neemt het duo de tijd om de spanning op te bouwen. Dat allemaal richting de apotheose van de gitaarsolo die op het eind als ontlading op de luisteraar wordt afgevuurd.

Thematisch gaat de song over het bewaren van de rust in een wereld die steeds meer naar de kloten lijkt te gaan. "Is it stupid, is it insane, when the lights go out and the whole world is in pain. Then who's insane?", zingt Floortje. Waarmee een statement gemaakt lijkt te worden. Waarvoor of -tegen? Dat is de vraag. Aangezien er vanalles mis lijkt te gaan in de wereld. Of we het nou hebben over een dreigende wereldoorlog, een virus dat nog altijd niet weg is of het niet kunnen bieden van een slaapplaats aan zevenhonderd mensen die al niks hebben. Nee, er lijkt een hoop waar Alison's Fall een statement over lijkt te kunnen maken. Laten we vooral hopen dat er meer muziek uit gaat komen, dan overstemd dat de chaos een beetje.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12