3voor12 Den Haag

Het Magazijn mogelijk voorgoed dicht

'Als er eind van de maand geen perspectief is, gaan we sluiten'

De coronapandemie hakt er stevig in in de Haagse horeca. Voor onze favoriete technokelder Het Magazijn is het zelfs vijf voor twaalf. 'Als er eind van de maand geen perspectief is, gaan we sluiten', vertelt oprichter Joris van der Poel ons.

'Ik snap heel goed dat we, zeker in het begin, niet open mochten maar er wordt gewoon geen perspectief geboden', zegt Van der Poel in een interview met Den Haag FM. 'Als er geen perspectief is, zijn we alleen maar onze huur en de rekeningen aan het betalen en dat houden we niet eeuwig vol.' Over wat dat betekent, is Van der Poel duidelijk: 'Ik weet niet wat er dan gaat gebeuren met deze locatie, maar het zal niet terugkeren als Het Magazijn.'.

De vraag is of dat perspectief er snel gaat komen. Vanwege de snelle toename van het aantal coronabesmettingen zal het kabinet later vandaag nieuwe maatregelen aankondigen. De verwachting is dat de horeca daarbij niet gespaard wordt. 

In de paar jaar dat Het Magazijn bestaat, groeide de 'technobunker' uit tot een van de bekendere uitgaanslocaties in Den Haag. Mixmag noemde het een van de beste nieuwe clubs in de wereld en tijdens festivals als Rewire, Today's Art, Grauzone en Sniester behoorde het tot een van de festivallocaties.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12