3voor12 Den Haag

Maxine komt met nieuwe muziek

Scandinavische pop met een persoonlijk randje

We kennen haar als songwriter van bekende Nederlandse artiesten waaronder het Haagse Son Mieux, maar als soloartiest is Maxine ook succesvol. Met de kersverse Powered by PAARD single 'Crazy' in ons achterhoofd is het duidelijk dat Maxine goed aan de weg timmert. Een tijdje geleden kwam haar nieuwe single 'Hurting Me' uit. We spreken Maxine over deze nieuwe single en haar plannen voor de toekomst.

Kun je vertellen waar 'Hurting Me' over gaat en waarom dit nummer voor jou belangrijk is?

"'Hurting Me' gaat over de situatie waar je iemand ontzettend leuk vindt, maar helaas houdt diegene je continu aan het lijntje. Het is een autobiografisch nummer die gaat over een relatie die ik iets te lang door heb laten gaan, terwijl mijn vrienden al eerder zagen dat ik het beter kon afkappen. Liefde maakt blind, want ook al weet je stiekem ook dat de relatie giftig is, je kan het niet loslaten."

Je hebt het nummer geschreven in Stockholm. Kan je iets vertellen over het schrijfproces daar?

"Ik ging naar Stockholm om veel nummers voor mijzelf te schrijven, een schrijftrip. Zweedse mensen snappen heel erg mijn stijl van muziek en omdat ik er ook een tijd op school heb gezeten, voelt die plek voor mij als de juiste voor het maken van nieuwe muziek. Via mijn publishing agency kwam ik in contact met TEN Music Group, bekend van onder andere Zara Larsson. Het was ontzettend tof om met deze mensen de studio in te gaan. De manier hoe zij melodieën verzinnen is gewoon anders dan in Nederland."

In hoeverre voelt het voor jou anders om nummers voor jezelf te schrijven dan voor andere artiesten?

"Het is nog enger. Mijn gezicht staat erop en er zit altijd wel iets van mezelf in, dat is spannend om te delen. Ik zie mijn muziek als een soort dagboek, dus om dat open te stellen en aan iedereen te laten horen is nogal spannend."

Je gaat dit najaar op tour met Rondé. Wat kunnen we van deze tour verwachten?

"Ik ken Rondé al een tijd via Codarts in Rotterdam en mede door onze gedeelde liefde voor Scandinavische muziek ben ik enorm enthousiast dat ik mee ga op tour met ze. Ik kijk ernaar uit om mijn nummers met mijn band op te treden. Echte live versies, met solo's erin!"

Tenslotte, waar ben je op dit moment mee bezig?

"Nieuwe muziek maken. Er liggen nog heel veel songs die afgemaakt moeten worden. Er komt zeker nieuwe muziek aan."

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12