Oh ja joh?! met Paja Arsenovic

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Julie Hauber | Foto's: Eefje Lammers ,

Paja Arsenovic is al aardig wat jaren actief in de Haagse muziekscene. Hij maakte deel uit van Haagse Bluf, NuClear Family, Derde Kamer en Stereotower maar staat de laatste drie jaar vooral in de schijnwerpers met Topless. Het Haagse duo bracht begin dit jaar de ‘Topless EP’ uit, waarna in mei de ‘Stefany Mixtape’ volgde. Topless produceert niet alleen muziek, maar treedt ook af en toe op als DJ. Na het spelen op het Amsterdam Dance Event staat Topless 2 november in het voorprogramma van Faberyayo in het Paard.

Naam
Ljubisa Arsenovic. Mijn broer is begonnen met mij Paja te noemen. Toen hij klein was lukte het hem niet mijn naam uit te spreken en gebruikte het woord ‘Brat’, dat in het Servisch broer betekent. 'Brat' werd 'Bata', 'Bata' werd 'Baja' en uiteindelijk 'Baja' werd 'Paja'.

Leeftijd & Bday
31 (17-12-1980)

Social Networks
Facebook, Twitter en Soundcloud. Ik had een Hyvesprofiel maar daar kreeg ik zoveel bullshit binnen dat ik mijn account heb verwijderd. Facebook werkt makkelijk en Soundcloud is handig voor het verspreiden van je muziek.

Broers/zussen
3 broers en 1 zus: Kosta, Jim, Geronimo en Sonja.

Huisdier
Alleen wat vogels in de tuin.

Sport
Een beetje core training en wat touwtje springen. Ik heb weinig tijd maar zo probeer ik toch nog een beetje fit te blijven. Vroeger deed ik niet veel aan sport. Als kind was ik heel dik, echt een soort boeddha mannetje.

Beste gewoonte
Ik kan goed luisteren en ben geduldig.

Slechtste gewoonte
Ik ben een binnenvetter.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Soms zeg je dingen waarvan je je achteraf afvraagt waarom het überhaupt uit je mond is gekomen. We hadden een keer een optreden met de Derde Kamer in het Zuiderpark. Ik dacht dat ik heel grappig was, maar de grap sloeg totaal niet aan. Het was iets met hiphop en hindi pop. Het leek wel een woestijn; je hoorde niemand lachen en zag bijna wat tumbleweed voorbij rollen. Ik vond dat toen echt heel erg.

Favoriete plek in Den Haag?
De Lange Vijverberg vind ik één van de mooiste plekjes in Den Haag. Als ik even wil ontspannen ga ik daar op een bankje zitten en een beetje duiven kijken.

Stamkroeg
De Zèta.

Beste Haagse initiatief/festival
Beatstad en het Life I Live festival. Daar zou ik wel graag een keer willen optreden.

Wat zou je willen veranderen aan de Haagse muziekscene?
Ik zou graag de uitgaanscultuur terug willen zien zoals die vroeger was. De tenten wat langer open, meer clubs en goede feesten.

Haagse band van het moment
Knight One

Welke band uit regio Den haag had nooit uit elkaar mogen gaan?
Het is geen band, maar North Sea Jazz had nooit mogen verhuizen. Het was één van de Paradepaardjes van Den Haag.

Mijn muzikale hoogtepunt
Als het om optredens gaat was het optreden met Haagse Bluf in 2003 tijdens de Koninginnenach het tofst. Het was heel druk, we hadden breakdancers bij ons en iedereen ging uit hun dak.

Dit optreden in regio Den Haag van een andere band of artiest is me bijgebleven..
Ik was een tijdje terug bij het optreden van Holy Ghost! in het Paard. Er waren maar weinig mensen en dat vond ik heel zonde. Een hele goede band en dan staat er in Den Haag muziekstad vrijwel niemand.

Tieneridool
Michael Jackson. Hij is nog steeds een grote inspiratiebron voor me.

Beste nummer aller tijden
‘Baby be mine’ van Michael Jackson. De percussie en de groove van de bas vind ik heel erg goed, echt super funky.

De eerste plaat die je kocht of kreeg?
Ik ben pas laat begonnen met het kopen van muziek. Het eerste album dat ik kocht was ‘Livin’ Proof’ van Group Home. Dat werd met de jaren mijn favoriete hip hop album, zeker geen miskoop. De eerste plaat die ik kreeg was de single ‘You’re all I need’ van Method Man en Mary J Blige.

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
Ik koop veel muziek via Itunes. Het laatste dat ik kocht was ‘Don’t let go’ van Isaac Hayes. Bij dat nummer vraag je je af waarom het geen hit is geworden destijds. De laatste plaat die ik kreeg was ‘Continuum’ van John Mayer, ook een te gekke plaat.

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
‘Pump up the Jam’ van Technotronic.

Welk album zou je aan je grootste vijand cadeau doen?
' Die 50 besten Schlager-Songs mit Liedtexten'

Naast welke artiest zou je willen wakker worden?
Ik zou wel bij Prince willen logeren. Dat is één van mijn favoriete artiesten. Hij is vocaal heel goed, schrijft goede songs en kan een toffe groove neerzetten. Een van 's werelds beste artiesten.

Welk fictief personage zou je willen zijn? 
Eén van mijn favoriete films is Back To The Future. Als klein jongetje fantaseerde ik vaak dat ik Marty McFly (Michael J. Fox) was. Dat tijdreizen vond ik echt heel stoer.

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
Onderweg in de auto. Dat is het enige moment dat ik rustig zit om muziek te luisteren. Je bent dan zo gefocust op de weg, dat de muziek echt binnenkomt.

Bron van inspiratie
Alle muziek die ooit gemaakt is, de mensen om me heen, mijn gezin, vrienden en familie. Bij Topless laten we ons vooral inspireren door elektronische disco uit de jaren 70 en 80.

Dit heb ik altijd bij me..
Sleutels en mijn telefoon. Die gebruik ik soms om melodietjes en stukjes tekst op te nemen.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee...
Een goed gevulde koelkast.

Quote
‘Less is more.’

Droom
Financieel onafhankelijk zijn en zoveel mogelijk tijd kunnen steken in het creëren van nieuwe dingen en tijd door brengen met mijn gezin en vrienden. Het lijkt me heel tof om met Topless in clubs in het buitenland te spelen.