Oh ja joh?! met Maurizio Pinna Oh ja joh?! met Maurizio Pinna

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

, Julie Hauber | Foto's: Eefje Lammers

Oh ja joh?! met Maurizio Pinna

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Julie Hauber | Foto's: Eefje Lammers ,

Zo'n vijf jaar geleden ging Maurizio Pinna voor een maand op vakantie in Nederland en besloot hij uiteindelijk niet meer terug te keren naar zijn geboorteland Italië. Hij speelde daar bas en zong in een band. Hier in Nederland brak hij zijn hand en ruilde de bas in voor toetsen. Inmiddels is hij de nieuwe aanwinst van The Deaf en speelt hij daarnaast ook nog in Organisms. The Deaf is op dit moment in de studio, voor de opnames van hun debuutalbum. Naast spelen in bands, werkt Maurizio op kantoor voor een Italiaanse groothandel, wil hij een dj-project beginnen en hoopt hij dat in Den Haag de garagescene weer gaat opleven.

Naam
Maurizio Pinna

Leeftijd
24 (18 oktober 1985)
 
Social networks
Ik heb een MySpace en Facebook profiel maar ben eigenlijk alleen actief op Facebook. MySpace is onoverzichtelijk en via Facebook kan ik gemakkelijker contact houden met familie en vrienden in Italië.
 
Broers/zussen
Ik heb een broertje van 20. Hij drumt en woont in Italië.
 
Huisdier
Ik heb geen huisdieren. Ik zou graag een kat willen maar dat mag niet in ons huis. Ik heb vroeger wel een hondje gehad, een asbakkenras.
 
Sport
Ik heb een tijd geleden een abonnement genomen bij de sportschool maar ben alleen de eerste twee weken drie keer gegaan. Ik neem me vaak genoeg voor om de volgende dag te gaan, maar het komt er nooit van. Ik ben ook gewoon een beetje lui.
 
Beste gewoonte
Ik ben trouw en oprecht.
 
Slechtste gewoonte
Ik kom vaak te laat. Ik probeer wel op tijd te komen, maar moet geregeld nog drie keer mijn trap op en af, omdat ik dan weer iets ben vergeten.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest? 
Vroeger toen ik 15 was, had ik een keer met mijn vrienden gedronken. Ik was uiteindelijk zo dronken dat ik mee moest met de ambulance en een soort adrenaline prik kreeg. Ik schaamde me wel, toen mijn ouders mij op moesten halen uit het ziekenhuis.
 
Favoriete plek in Den Haag?
Lunchroom Appeltje Eitje. Alles is daar huisgemaakt en vers en de sfeer is gezellig.
 
Stamkroeg
De Zwarte Ruiter. Het is een mooie tent met hoge plafonds en het is gezellig.

Beste Haagse initiatief/festival
Jam de la Crème. Ik heb het succes gezien van het laatste jaar: het is leuk om te kunnen jammen, maar ook om bandjes te kunnen zien. Er lopen heel veel goede muzikanten rond.
 
Irritant in de Haagse muziekscene
Ik vind eigenlijk weinig irritant aan de Haagse popscene. Ik vind dat Den Haag veel doet voor de popmuziek. Er zijn veel festivals en mogelijkheden om te spelen. Ik vind het wel jammer dat er geen mogelijkheid is om naar echte underground bandjes te kijken. Eerst kwam ik nog in de Morlock Galary maar dat is helaas gesloten.
 
Haagse band van het moment
Dat zijn er meerdere: ReBelle, Pop Up Animal Kids, Soul Sister Dance Revolution en Supra Naturals.
 
Onderschat in de Haagse muziekscene
Cooper. Daar hoor ik te weinig van, terwijl het een toffe band is.

Overschat in de Haagse muziekscene
Ik vind het niet terecht om hier iets over te zeggen: iedereen moet muziek kunnen maken.
 
Welk fictief personage zou je willen zijn? 
Batman. Mijn neef heet Roberto en wij deden hun vroeger ook echt na: ik was Batman, hij was Robin. Ik heb zelfs een keer toen ik vier was, tijdens carnaval een Batman pak aangehad.
 
Waar kun je ’s nachts van wakker liggen?
Ik woon midden in het centrum, maar heb nergens last van: Als ik ga liggen slaap ik. Ik slaap heel erg vast en word zelden wakker.

Tieneridool 
The Ramones. Ik ben echt door hun muziek gaan maken. 'Blitzkrieg Bop' was het eerste liedje dat ik leerde bassen. Dee Dee Ramone was een groot inspiratiebron.
 
Beste nummer aller tijden
Voor mij is dat 'Nessuno mi puo giudicare' van Catarina Caselli. Het is echte beatsong uit de jaren 60, gezongen door een knappe meid. Een van mijn andere lievelingsnummers is 'Psycho' van The Sonics.
 
De eerste plaat die je kocht of kreeg?
De eerste plaat die ik kocht was 'Ramones' van The Ramones. De eerste plaat die ik kreeg, ben ik vergeten.

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
De laatste plaat die ik kocht was 'Baby, It's a Face' van Bombay Show Pig. Hun nieuwe geluid is echt heel tof. Die band gaat heel ver komen. De laatste plaat die ik kreeg was iets nieuws van Supra Naturals. Dat was ook tof.
 
Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
'Hey little world' van The Hives.
 
Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
Er is geen beste moment om naar muziek te luisteren. Naar mijn idee kan dat altijd. Ik vind het fijn om muziek te horen als ik bijvoorbeeld net wakker ben maar het kan ook als ik ga slapen.
 
Wanneer moet het stil zijn?
Als ik bij een optreden van een toffe band ben. Ik heb weleens dat ik dan gewoon sta te kijken en dan lult er iemand een half uur tegen me aan. Daar heb ik dan niet zo'n zin in.
 
Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Iedereen moet zijn ding kunnen doen, dus niemand hoeft te zwijgen. Zolang ik zelf geen vervelende muziek ga draaien of dat het ineens in mijn computer is gekropen, is het goed.
 
Bron van inspiratie
De dingen die ik meemaak, kleuren, leuke mensen, aparte ontmoetingen en Farfisa orgels.
 
Naar een onbewoond eiland neem ik mee... 
Peuken, bier en een platenspeler. Ik zoek een aap en die kan dan mooi aan mijn platenspeler draaien, zodat ik geen stroom nodig heb.
 
Quote
Ik heb zelf geen quote, maar geestelijk vader van Di-rect, Dick Westland, zegt altijd: ''van mij mag hij honderd worden, maar wel vandaag'.

Droom
Ik wil een Farfisa museum hebben en dan wil ik alle Farfisa's bezitten, die ooit zijn gemaakt.
 
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag