Oh ja joh?! met Kevin de Haas

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Julie Hauber | Foto's: Eefje Lammers ,

Afgelopen weekend won Atlantic Attraction de Grote Prijs van Zuid-Holland. De band wist de laatste maanden al veel aandacht te trekken door drie keer als support act van Young The Giant te spelen en Hollandse Nieuwe bij 3voor12 en Local Hero bij LiveXS te worden. Kevin de Haas drumde eerder in de band Cut Here maar is als zanger en gitarist echt op zijn plek in Atlantic Attraction. Na het uitbrengen van de eerste single 'Think this over' verschijnt binnenkort de nieuwe track 'Rye' en staan ze in juli weer in Den Haag op Plein Open.

Naam
Kevin de Haas

Leeftijd

22 (16 januari 1990)

Social networks
Alleen Facebook. Ik vind het makkelijk om maar één profiel te hebben omdat je alles bij moet houden. Al mijn vrienden hebben Facebook dus dat is handig.

Broers/zussen
Stephan (24) en Elaine (19).

Huisdier
Bij mijn ouders thuis loopt een hondje rond, Noa. Ze is eigenlijk van mij, maar ik kon haar niet meenemen naar mijn huisje in Den Haag.

Sport
Geen. Ik heb ooit twee weken gefitnesst. Ik kreeg toen ontzettende kramp in mijn nek, waardoor ik een tijd met een schuine nek heb gelopen. Sindsdien heb ik niet meer gesport.

Beste gewoonte
Er wordt vaak gezegd dat ik een trouwe hond ben, daar ben ik het wel mee eens.

Slechtste gewoonte

Ik kan soms dingen laten verslonzen omdat ik liever muziek maak. Dan moet ik bijvoorbeeld thuis nog aan mijn studie of werken en pak ik liever mijn gitaar.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?

Ik had mijn laatste optreden als drummer bij Cut Here en toen het laatste nummer was gespeeld riep de zanger mij naar voren. Hij zoende me vol op mijn mond, waar zo'n 700 man naar stond te kijken. Dat vond ik toen niet zo leuk en ik ben gelijk naar huis gegaan.

Favoriete plek in Den Haag?
Ik ken nog wel een paar paradijsjes in Rio en Egypte maar in Den Haag vind ik de Grote Markt een fijne plek; je komt altijd wel iemand tegen die je kent en dat vind ik gezellig. Er is daarnaast daar altijd wel wat te doen.

Stamkroeg
Moeilijk, want ik woon nog niet zo lang in Den Haag. Ik kom graag in de SuperMarkt omdat er vaak goede bands worden geboekt.

Beste Haagse initiatief/festival
Walk The Line. Ik heb daar al veel bands gezien die ik nog niet kende maar wel ontzettend goed vond. Er spelen op het festival veel bands die uiteindelijk heel groot kunnen worden.

Wat zou je willen veranderen aan de Haagse muziekscene?

Ik denk dat ik hier nog niet lang genoeg woon om te weten wat ik vervelend vind aan de Haagse muziekscene. Ik vind het wel erg om te zien dat een festival als Walk The Line misschien geen subsidie meer krijgt. Heel erg zonde.

Haagse band van het moment

Pop Up Animal Kids. Een gave band met een rauwe, toffe sound.

Welke band uit regio Den haag had nooit uit elkaar mogen gaan?
Geen idee.

Mijn muzikale hoogtepunt

De drie shows waar wij het voorprogramma verzorgden voor Young The Giant. Iedereen ging uit hun dak en we hebben aardig wat mensen kennis kunnen laten maken met onze muziek.

Dit optreden in regio Den Haag van een andere band of artiest is me bijgebleven..

Het optreden van Bombay Bicycle Club in het Paard. Ik had ze al eerder gezien in Tivoli en toen was het een een supervette show. In het Paard leek het wel alsof ze er geen zin in hadden; het was niet leuk om naar te kijken.

Tieneridool
Dave Grohl. Nirvana was vroeger voor mij de band, maar toen hij in Foo Fighters ging spelen vond ik het ook tof. Op Lowlands heb ik hem zien spelen met Them Crooked Vultures; niemand van mijn vrienden wou mee dus ik ben in mijn eentje vooraan gaan staan en heb gekeken hoe Dave Grohl als een beest los ging achter de drums. Een aangename verassing.

Beste nummer aller tijden
Ik zeg altijd voor de grap 'Pamela' van Toto, omdat een vriendin van mij vaak zegt dat we die met Atlantic Attraction moeten coveren. Ik ben het echt een goed nummer gaan vinden, maar het is wat mij betreft niet het beste nummer aller tijden. Een ander nummer wat ik heel erg goed vind is 'The River' van Bruce Springsteen. Al van jongs af aan wordt dat nummer thuis gedraaid. Ik vind het nog steeds een verschrikkelijk mooi nummer wat standaard in mijn playlist staat.

De eerste plaat die je kocht of kreeg?

De eerste plaat die ik kocht was 'All Killer No Filler' van Sum41. Ik vind het best wel dik geproduceerd, maar zou het niet meer zo snel opzetten. De eerste plaat die ik kreeg was een plaat van Bob Dylan, die kreeg ik van mijn vader.

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
De laatste plaat die ik kocht was 'The Cold Still' van The Boxer Rebbelion. Ik vond hem qua sound een beetje tegenvallen, het had wel iets voller gemogen. De laatste plaat die ik kreeg was 'Sigh no more' van Mumford & Sons. Hele mooie muziek en goede songs.

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
Ik heb nog nooit wat aangevraagd. Ik vind huisfeestjes het leukst, omdat iedereen dan altijd zijn eigen plaatjes op gaat zetten. Meestal wordt er dan vrolijke liedjes gekozen en kies ik voor 'Grace' van Jeff Buckley.

Welk album zou je aan je grootste vijand cadeau doen?

Ik kies dan voor iets van Dries Roelvink. Zo ontzettend fout en gemaakt.

Naast welke artiest zou je willen wakker worden?
Wederom Dave Grohl. Ik zou de hele nacht muziek met hem maken en daarna gaan we netjes slapen.

Welk fictief personage zou je willen zijn?
Hannibal van The A-Team. Sigaar in je bek en hele stoere oneliners zeggen, dat lijkt mij wel wat.

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
Als ik wakker word. Joris (bassist Atlantic Attraction) en ik wonen samen en hij draait vaak 's ochtends goede, nieuwe muziek. Onze muzieksmaak loopt redelijk paralel dus ik ben altijd wel blij als hij een goed plaatje opzet.

Bron van inspiratie
Dat kan van alles zijn: als ik aan het werk ben maak ik veel mee wat ik probeer te vertalen naar onze muziek.

Dit heb ik altijd bij me..

Mijn iPhone en mijn tas. Ik ben wel van de impulsieve aankopen, dus zo'n tas is wel handig voor als ik iets tegenkom.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee...
Een onbewoond eiland is niet meer onbewoond als je al je vrienden meeneemt he? Als er een paar mooie bomen staan waar bananen en kokosnoten in groeien neem ik daar wel genoegen mee, maar een gitaar zou ook wel handig zijn.

Quote

Ik zeg heel veel 'chill'. Het is er in geslopen maar het bekt wel lekker.

Droom
Zoveel mogelijk mensen laten horen wat ik muzikaal doe. Laten we beginnen met een eigen clubtour en een optreden op Lowlands en daarna wil ik wel kijken wat de rest van de wereld van Atlantic Attraction vindt.