Oh ja joh?! met Jimmy G

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Julie Hauber | Foto’s: Eefje Lammers ,

Jimmy G maakte vorig jaar september bekend dat hij ging stoppen met muziek maken, maar de rapper komt terug op zijn besluit. Binnenkort verschijnt zijn nieuwe cd 'De Nachtwaker' waar onder andere samenwerkingen met Kraantje Pappie en Spinal op staan. Ook heeft hij zijn eigen label De Frontlinie opgericht. Jimmy G bracht eerder twee mixtapes, twee ep's en een cd uit en zat bij de formatie Groen Gele Click. Na veel tegenslagen is Jimmy nu terug en gaat hij zich richten op zijn nieuwe cd, zijn label en een beter leven.

Naam
Jim Theodor van de Garde

Leeftijd
25 (1 oktober 1986)

Social networks
Ik maak goed gebruik van social media. Mensen houden je echt in de gaten via Facebook, Twitter of Hyves. Het is misschien wel belangrijker dan het hebben van een website.

Broers/zussen
Een zusje, Lianne. Ze is 22 en een echt zakenvrouwtje.

Huisdier
Ik heb geen huisdier.

Sport
Fitness en wielrennen. In de zomer doe ik mee met de Vael Ouwe; dat is een fietstocht over de Veluwe. Altijd leuk om te doen en ik hou erg van de natuur.

Beste gewoonte
Ik ben erg passief, waarbij vaak impulsiviteit komt kijken. Het is een goede gewoonte omdat ik soms dingen doe zonder er over na te denken die erg goed uit kunnen pakken.

Slechtste gewoonte
Mijn beste gewoonte is ook mijn slechtste gewoonte. Ik doe soms te snel dingen waar ik achteraf spijt van heb. Daar wil ik ook wel aan werken. Daarnaast ken ik mijn grenzen niet: ik heb geen rem.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?

Dat zijn er een hele hoop. Ik heb thuis een hele hoop ellende veroorzaakt waar ik me wel goed voor schaam.

Favoriete plek in Den Haag?
Scheveningen, daar vind ik echt mijn rust.

Stamkroeg
VaVoom. Hele leuke mensen die de tent runnen. Ik vind de Grote Markt eigenlijk niet eens zo leuk, maar ben er toch vaak. F.A.S.T vind ik ook een chille plek. Een goede sfeer, leuke mensen en lekker eten en drinken.

Beste Haagse initiatief/festival
Ik vind de SuperMarkt leuk. Het is laagdrempelig: je ziet talentvolle, opkomende acts en leert nieuwe muziek kennen. Ik hoop dat I Love Hip Hop dit jaar ook weer tof wordt.

Wat zou je willen veranderen aan de Haagse muziekscene?

Geen idee. Als mensen hun best doen, kan je er ook niet over klagen.

Haagse band van het moment
Splendid. Ik hou van die opzwepende, vrolijke muziek.

Welke band uit regio Den haag had nooit uit elkaar mogen gaan?

Coup deVillz. Dat was een leuk groepje. Het is jammer dat zij uit elkaar zijn gegaan.

Mijn muzikale hoogtepunt
Laatst moest ik spelen in Antwerpen. Het was een hele toffe show waarbij iedereen op het podium wou klimmen en meedeed. De show die ik deed bij de Grote Prijs van Zuid-Holland, en waar ik tweede werd, is me ook bijgebleven.

Dit optreden in regio Den Haag van een andere band of artiest is me bijgebleven...
Het optreden van Israel Vibration in het Paard van Troje. Dat was echt te geniaal: muzikanten met polio die ontzettend los gingen, helemaal in de muziek zaten en ook nog eens muzikaal waren. Het optreden van Eek-A-Mouse in het Paard is me ook bijgebleven. Ik hou wel van gekke dingen.

Tieneridool
Eminem.

Beste nummer aller tijden

Ik hou heel erg van Nederlandstalige muziek. Ik heb twee jaar terug Luc de Vos ontdekt en daar ben ik echt gek op. 'Arme jongen' is één van de beste nummers die ik ooit heb gehoord. De combinatie van nuchter en hartverscheurend is super.

De eerste plaat die je kocht of kreeg?

De eerste plaat die ik kocht weet ik niet meer. De eerste plaat die ik kreeg was van Inner Circle. Ik wilde de single 'Sweat (a la la la long)' hebben maar die was uitverkocht dus kreeg ik de hele cd van mijn vader.

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
De laatste plaat die ik kocht was 'Heavy Metal Kings' van Vinnie Paz en Ill Bill. Ik heb hem niet heel vaak gedraaid, maar ik hou wel van dat rauwe geluid van Vinnie. De laatste plaat die ik kreeg was de cd 'Breakaway' van Drake. Dat vind ik echt een wereldplaat.

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
'Je denkt maar dat je alles mag van mij' van Frans Duijts. Lekker fout. Ik hou wel van dat campingsfeertje, daar word ik echt vrolijk van.

Welk album zou je aan je grootste vijand cadeau doen?

Iets van Rammstein. Ik hou echt van mijn moeder, maar als ze boos op me is zou ik die cd wel aan haar willen geven.

Naast welke artiest zou je willen wakker worden?
Madonna. Ze is misschien wel oud, maar die kan vast wel een kunstje.

Welk fictief personage zou je willen zijn?

Johhny Bravo. Als het leven zo makkelijk is, ben je elke dag vrolijk.

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?

's Ochtends en 's avonds zet ik altijd muziek op. Het is lekker wakker worden en op die momenten kan ik goed focussen.

Bron van inspiratie
Dingen die je meemaakt in het leven, bijvoorbeeld relatieproblemen of de dood.

Dit heb ik altijd bij me...
Het enige wat ik altijd bij me heb is mijn armband en mijn telefoon.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee...
Mijn vriendin Chantal en een computer met internet. Je bent dan toch een beetje op de wereld.

Quote

Een quote van Juelz Santana: “No longer will I wake up and my dreams just vanished'. Dat vind ik echt een mooie quote waar ik me in kan vinden.

Droom
Mijn droom is dat ik een normaal leven heb. Ik wil mijn rem terugvinden, minder extreem leven en het huisje-boompje-beestje leven vinden. Dat zou het meest dankbare geschenk zijn. Ik hoef niet perse een nummer 1 hit of op het muzikaal gebied echt aan top komen. Ik wil eerst mijn privé leven op orde krijgen.