Oh ja joh?! met Chris Pieplenbosch Oh ja joh?! met Chris Pieplenbosch

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

, Julie Hauber | Foto's: Eefje Lammers

Oh ja joh?! met Chris Pieplenbosch

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Julie Hauber | Foto's: Eefje Lammers ,

Sinds een paar maanden is zanger Chris Pedis, beter bekend als Chris Pieplenbosch, de nieuwe aanwinst van dance act Supra Naturals. Na de overstap van remixact naar het schrijven van eigen werk is vanavond de release van de eerste EP ‘Up The Ante’ in de Supermarkt. Chris is daarnaast ook nog zanger van de rockband Haywire, speelde eerder in Eldorado en is actief als MC en VJ. Deze week beantwoordt hij de Oh ja joh?! vragenlijst.

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Sinds een paar maanden is zanger Chris Pedis, beter bekend als Chris Pieplenbosch, de nieuwe aanwinst van dance act Supra Naturals. Na de overstap van remixact naar het schrijven van eigen werk is vanavond de release van de eerste EP ‘Up The Ante’ in de Supermarkt. Met hun opzwepende muziek, strakke beats en een energieke podiumpresentatie beloofd het een mooi feestje te worden. Chris is daarnaast ook nog zanger van de rockband Haywire, speelde eerder in Eldorado en is actief als MC en VJ. Deze week beantwoordt hij de Oh ja joh?! vragenlijst.

Naam
Chris Pieplenbosch

Leeftijd
25 (11 juli 1985)

Social networks
Ik ben verslaafd aan Facebook, heerlijk. Ik heb veel vrienden en familie in het buitenland wonen en dan is Facebook ideaal. Als ik soms een dagje vrij heb, zit ik veel op Facebook. Dan kom ik 's avonds in de Supermarkt of het Paard en dan kan ik bij iedereen zeggen “Zo, jij hebt mooie bloemen gekregen vandaag”. Dan weet ik dus alles van iedereen en voel ik me echt een social misfit of een stalker.

Broers/zussen
Geen.

Huisdier
Twee katten: Twister en Jiba.

Sport
Ik houd heel erg van zwemmen dus in de zomer ga ik los. In de winter kruip ik in een hoekje en doe ik niks.

Beste gewoonte
Ik sta voor iedereen klaar.

Slechtste gewoonte
Mijn beste gewoonte is ook mijn slechtste gewoonte. Ik cijfer mezelf dan te veel weg.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Vroeger fietste ik altijd van Leidschendam naar de Franse Bulldog in Scheveningen. Het was een keer heel koud en ik had toen zo'n 'vintage' onderbroek aan; zo'n jaren 30 ouderwets pak met knopen onder mijn wijde kleren. Onderweg moest ik met mijn vrienden nog een meisje ophalen. Het had hard geregend en we waren helemaal doorweekt. Bij dat meisje aangekomen wou haar moeder niet dat we zo doorweekt verder gingen, dus moesten we eerst even opwarmen. “Doe je broek maar uit en leg hem maar over de verwarming” zei ze tegen een vriend van me. Wij vonden dat meisje allebei leuk dus toen ze hetzelfde tegen mij zei, wou ik dat echt niet. “Nee joh, ik heb het niet koud. Nergens last van.” Uiteindelijk heb ik het toch maar gedaan en ben ik vervolgens urenlang keihard uitgelachen. Ik stond echt voor lul.

Favoriete plek in Den Haag?
Scheveningen. Als ik helemaal gestrest ben en ik rij de helling op van de Scheveningse Slag dan ben ik echt helemaal blij. Ik kan dan niet wachten tot ik de zee zie.

Stamkroeg
Het Paardcafé. Iedereen is daar eerlijk en oprecht.

Beste Haagse initiatief/festival
Jam de la Crème. Het is een frisse oefensessie met goede muzikanten. State-X New Forms en TodaysArt vind ik ook goede initiatieven. TodaysArt betrekt de stad er goed bij en heeft vaak een vernieuwende programmering.

Irritant in de Haagse muziekscene
Ik vind het irritant dat cafés vaak aangeven jamsessies te organiseren, maar dat het uiteindelijk helemaal geen jam sessie is. Er worden alleen maar covers gespeeld. Het lijkt net karaoke.

Haagse band van het moment
Naked vind ik heel erg leuk en voor het grotere publiek vind ik Di-rect ook goed. Petje af voor die gasten. Ze hebben hun doelgroep verbreedt en een vette sound gevonden. Rät N FrikK vind ik ook geniaal; Hoe zij op het podium staan, dat is echt “dikke middelvinger, wij komen uit Den Haag!”

Onderschat in de Haagse muziekscene
Geen idee.

Overschat in de Haagse muziekscene
Niemand.

Welk fictief personage zou je willen zijn?
Tony Stark. Dan heb je gewoon een groot huis, veel geld en je kan alles bouwen.

Waar kun je ’s nachts van wakker liggen?
Elk klein dingetje; deadlines, de dingen die ik nog wil doen of andermans problemen. Ik drink ook teveel Cola dus ik denk dat dat ook een van de redenen is waarom ik vaak wakker lig.

Tieneridool
Brandon Boyd (zanger Incubus). Ik vind wat die gast doet als vocalist en tekstschrijver kicken. Wes Borland (gitarist Limp Bizkit) was vroeger voor mij ook echt een held.

Beste nummer aller tijden
Rage Against The Machine staat bij mij nog steeds hoog op het lijstje. ‘Killing in the name’ is misschien toch mijn favoriete nummer; niet te veel poespas en het gaat als een tiet. Als ik in mijn eentje ben, vind ik het heerlijk om keihard die rommel op te zetten. ‘Deeper underground’ van Jamiroquai hoort ook bij mijn favorieten.

De eerste plaat die je kocht of kreeg?
De eerste plaat die ik kocht was de cd van Space Jam. Ik had het heel vaak dat ik een nummer tof vond, dan kocht ik de cd en dan was de rest bagger. Vroeger kreeg ik vaak mixtapes op cassettebandjes met verschillende muziek erop; van hiphop tot skate.

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
Ik koop meestal gewoon losse liedjes op iTunes maar de laatste cd die ik kocht was ‘Monuments and Melodies’ van Incubus. De laatste platen die ik kreeg waren van Jadea Kelly en Dope Sagattarius. Zij speelden beide in De Kombinatie.

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
‘Jump around’ van House Of Pain.

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
Ik heb overal wel muziek aanstaan maar als ik wakker word vind ik het wel fijn. Dan sleept het me even de dag door.

Wanneer moet het stil zijn?
Nooit. Ik ga weleens mee met mijn vriendin naar het huisje van haar ouders in België. Dat is dan gezellig, maar ik kan dan niet slapen omdat het daar zo stil is. Ik vind het juist lekker om iets van geluid te horen.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Michael Jackson en 2Pac. Ik vind het triest dat familie of management gewoon nummers uitbrengen, die ze zelf niet willen uitbrengen. Die nummers liggen niet zonder reden nog op de plank. Dan ziet iedereen toch nog stiekem vol verwachtingen te wachten op dat album en dan vinden ze het achteraf allemaal tegenvallen. Ja gek hè?

Bron van inspiratie
Vrienden en mensen die ik interessant vind. Ik vind komiek, muzikant Billy Connollly bijvoorbeeld heel grappig. Ik lig echt op de grond van het lachen door die dude.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee...
Een zwembroek, een slof sigaretten en mijn vriendin.

Quote
Ik heb een aantal jaren terug het conservatorium gedaan, de school voor jong talent. Ik was toen een beetje gestrest en wou vrij vragen. Ik kreeg toen als reactie “er is maar één ding dat je moet doen en dat is poepen. De rest mag”.

Droom
Dat wat ik wil over brengen, ook over komt. Ik ben niet iemand die politieke teksten schrijft maar ik wil wel een boodschap brengen. Toen we met Haywire moesten spelen was er een nummer dat iemand heel erg raakte. Dat vind ik belangrijk.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag