Oh ja joh?! met Carlos Lake Oh ja joh?! met Carlos Lake

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

, Julie Hauber | Foto’s: Eefje Lammers

Oh ja joh?! met Carlos Lake

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Julie Hauber | Foto’s: Eefje Lammers ,

Hij woont nu in Leiden, maar bassist Carlos Lake heeft jarenlang in Den Haag gewoond en in veel bekende Nederlandse bands gespeeld. Hij deelde het podium bijvoorbeeld met Anouk, VanVelzen en Birgit en is nu de nieuwe bassist van Relax. Daarnaast speelt hij ook in De Robbies en en is hij bezig met songwriting. In oktober verschijnt de eerste single van Relax in deze formatie: 'Take my wings' en in januari/februari moet het nieuwe album uitkomen. Eerst spelen zij vanavond in de Supermarkt, op de Grote Markt.

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Hij woont nu in Leiden, maar bassist Carlos Lake heeft jarenlang in Den Haag gewoond en in veel bekende Nederlandse bands gespeeld. Hij deelde het podium bijvoorbeeld met Anouk, VanVelzen en Birgit en is nu de nieuwe bassist van Relax. Daarnaast speelt hij ook in De Robbies en en is hij bezig met songwriting. In oktober verschijnt de eerste single van Relax in deze formatie: 'Take my wings' en in januari/februari moet het nieuwe album uitkomen. Eerst spelen zij vanavond in de Supermarkt, op de Grote Markt.

Naam
Carlos Cecil Lake

Leeftijd
41 (21 november 1968)

Social networks
Ik heb een Twitter en een Hyves account maar ik zit niet dagelijks op mijn profiel. Ik moet ook toegeven dat ik het niet echt boeiend vind. Ik voel niet vaak de behoefte om daar iets neer te zetten en wanneer ik de tweets van anderen lees is dat ook niet nieuwswaardig. Facebook heb ik nog niet. Iedereen binnen de band is daar super enthousiast over. Dan hoor je ze ook zeggen 'ja, ik sprak die nog via Facebook, ik kwam die ook nog daar tegen. Waarom heb jij geen profiel?' En dan denk ik: 'Ja, ik weet niet. Waarom wel?'

Broers/zussen
Een broertje. Hij heet Mike en is 4,5 jaar jonger.

Huisdier
Een poes, Sieb. Ik heb vroeger ook een kanarie gehad, Goofy.

Sport
Ik doe niet aan sport. Ik heb vroeger gebasketbald maar dat was echt niks voor mij. Rennen vind ik saai. Ik fiets wel af en toe en vind het ook leuk om te skiën.

Beste gewoonte
Ik hoor van anderen dat ik relaxed ben: makkelijk in de omgang en ik maak niet snel van iets een punt.

Slechtste gewoonte
Hetzelfde als de beste gewoonte: ik ben te makkelijk.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Ik moet gelijk denken aan de keer dat ik op een heel smal fietspadje reed, en ik bijna een ouder echtpaar van hun sokken heb gereden. Ik dacht dat ik er wel makkelijk langs kon. Ze hadden me niet zien aankomen, ik had haast en ging er heel snel langs. Die mensen schrokken zich echt rot. Ik schaam me er niet voor, maar ik had het wel anders kunnen aanpakken.

Favoriete plek in Den Haag?
De Grote Markt

Stamkroeg
September vind ik fijn, maar ook de Pater. Eerst koffie op de Grote Markt en daarna lekker jammen. Ik vind het fijn om bandjes of muzikanten te kijken. Hier in Den Haag is die mogelijkheid gelukkig groot.

Beste Haagse initiatief/festival
De Haagse PopWeek. Ik vind het een tof initiatief. Speelt er bijvoorbeeld in een kroeg een bandje wat ik niet tof vind, dan ga ik wel bij de buren kijken omdat daar ook een bandje speelt.

Irritant in de Haagse muziekscene
Ik kan niks bedenken. Ik vind het wel fijn dat de muziek in Den Haag steeds diverser wordt.

Haagse band van het moment
Er was een band vorig jaar op de Haagse PopWeek en daar heb ik gelijk een plaat van gekocht: Organisms. Echt een toffe sound. Ik vond het zo goed dat ik die plaat niet heb durven uitpakken, omdat ik bang was dat het tegen zou vallen.

Onderschat in de Haagse muziekscene
Niks. Je moet gewoon net even iets hebben om er door heen te prikken. Als dat niet lukt, hebben bands al vaak zoiets van: 'nou dat ligt daar aan of daar aan'. Dan moet je maar gewoon harder je best doen. Di-rect is het wel gelukt maar dat is ook omdat ze alles hebben gegeven. Geen kapsones, gewoon gaan.

Overschat in de Haagse muziekscene
Ook niks. Kane vinden veel mensen overschat, maar die hebben er ook keihard voor gewerkt.

Welk fictief personage zou je willen zijn?
Geen. Ik heb wel fictieve personages die ik tof vind, maar of ik die nou wil zijn? Ik ben wel tevreden met mezelf. Dat is ook ergens een slechte eigenschap, omdat ik gewoon te relaxed ben. Ik heb me bijvoorbeeld nooit zorgen gemaakt, of ik wel rond zou kunnen komen van muziek. Natuurlijk lukte het niet altijd, maar dan nam ik er gewoon even een bijbaantje bij. Het komt altijd wel goed.

Waar kun je ’s nachts van wakker liggen?
Ik lig weleens wakker, maar dan in positieve zin. Dan ben ik gewoon super enthousiast over bepaalde dingen die ik nog ga doen, bijvoorbeeld met de band. Met Relax gaan we deze maand in Indonesië spelen. Simply Red gaat spelen, N.E.R.D., Raul Midon. Dat vind ik dan wel echt heel tof.

Tieneridool
Michael Jackson. Voordat ik hem leerde kennen was ik al bezig met muziek, maar de manier waarop hij muziek benaderde, was wel een inspiratie.

Beste nummer aller tijden
Weet ik niet, er zijn wel bepaalde nummers die ik veel luister. 'Nookie' van Limp Bizkit vind ik te gek, 'Smells like teen spirit' van Nirvana blijft ook tof. Mijn favoriete plaat is 'All That You Can Leave Behind' van U2. Die kan ik echt als plaat luisteren.

De eerste plaat die je kocht of kreeg?
De eerste single die ik kocht was denk ik van The Adventures. De eerste plaat die ik kreeg was 'Rock around the clock' van Bill Haley.

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
De laatste plaat die ik kocht weet ik niet meer. Ik rip heel veel cd's. Ik heb een tijd gehad dat ik veel cd's kocht maar nu valt dat mee. De laatste plaat die ik kreeg weet ik ook niet meer.

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
Het hangt er vanaf wat voor feestje het is, maar in het begin zou ik graag iets willen horen van Buena Vista Social Club om een beetje in de sfeer te komen. Daarna 'Put your hands up for Detroit' van Fedde le Grand. Die muziek is echt bedoeld om iets bij je op te wekken. Als ik dat nummer hoor, heb ik gelijk zin om te dansen.

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
's Avonds, na een optreden. Het is vooral gaaf als je met andere muzikanten in de auto zit en dan je iPod op shuffle zet. Dan krijg je echt allerlei gesprekken over nummers, artiesten en producers.

Wanneer moet het stil zijn?
Net voor een optreden. Even focussen om goed te spelen.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Je hebt natuurlijk dat hele Idols gedoe, wat in het begin helemaal leuk was. Die artiesten die dan wonnen, hoor je nu niks meer van. De laatste tijd is er wel talent: Waylon, Lisa Lois, Nikki. Ik ben het gewoon een beetje kwijt geraakt omdat er zoveel is. Het is een beetje uitgemolken.

Bron van inspiratie
Het leven. Als ik door de stad loop, of iemand zie lopen die er interessant uitziet, dan krijg ik vaak wel inspiratie om een liedje te schrijven.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee...
Mijn vriendin. Samen kom je de dag wel door. Ik heb een leuk arsenaal aan basgitaren, maar die neem ik niet mee. Muziek maken zit eerder in mij, dan in mijn instrument. Als ik op een onbewoond eiland zit, hak ik wel een boom om en maak ik een trommel.

Quote
Ik heb geen quote, misschien wel een motto. Als Llewy van Relax mij belt en vraagt hoe het gaat, dan is het: 'Ja, relaxed'. Mijn motto is gewoon om me niet zo snel druk te maken over dingen. Natuurlijk is het goed om je druk te maken om bepaalde dingen voor elkaar te krijgen, maar dat doe ik dan ook op een relaxte manier.

Droom
Ik heb wel ambities. Met Relax willen we echt potjes breken: niet alleen nationaal, maar ook internationaal succes. Persoonlijk zou ik het gek vinden als een artiest die ik tof vind, een nummer van mij zou willen opnemen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag