Oh ja joh?! met Eva von der Assen

Bekende koppen in de schijnwerpers

Marco Vlot | Foto's: Wouter Vellekoop ,

Eva von der Assen maakt inmiddels alweer bijna een jaar deel uit van het team van boekers van het Paard. Ze houdt zich vooral bezig met de nachtprogrammering. Hiervoor werkte ze als assistent-boeker bij Mojo, maar toen de mogelijkheid zich voordeed om weer terug te keren naar haar eigen stad greep ze die met beide handen aan. Hoog tijd dus om haar eens flink aan de tand te voelen.

Naam
Eva Louise von der Assen

Geboortedatum en -plaats
2 april 1984, geboren in Den Haag

Broers/zussen
Ik heb een zus, Lisa, van 29 en een broertje, Nils, van 27, en op allebei ben ik heel trots. We lijken helemaal niet op elkaar, maar we hebben wel dezelfde humor.

Huisdieren
Ik had een hele lieve kat, James, maar die is laatst overleden. Ik had hem zes jaar en hij had een hartziekte. Ik mis 'm nog elke dag.

Sport
Bodypump en yoga, maar het liefst, als het lekker weer is, ga ik buiten fietsen. Dat vind ik het leukste om te doen.

Beste gewoonte
Ik denk dat ik wel aardig ben. En positief.

Slechtste gewoonte
Daar heb ik er heel veel van. Ik maak het te druk voor mezelf en dat resulteert vaak in chaotisch gedrag. Ik moet altijd extra opletten dat ik niet dingen vergeet, mezelf buitensluit of dubbele afspraken maak.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Ik kan helemaal geen leuke verzinnen. Ik denk dat ik het verdrongen heb, dat ik me zo schaamde dat ik het zo snel mogelijk uit mijn hoofd wilde hebben.

Wat laat je het liefst bezorgen?
Kleding. Als ik geld heb doe ik niets liever dan kleding bestellen op internet. Als je het koopt moet je er natuurlijk voor betalen, maar als ik het dan een paar dagen later binnenkrijg is het net een cadeautje.

Wat is het eerste dat je doet als je opstaat?
Ik ga altijd meteen douchen... Nee, ik pak denk ik meteen mijn telefoon en check mijn mail en mijn social media. Eigenlijk word ik daar heel onrustig van, dus dat moet ik eigenlijk niet doen. Daarna ga ik douchen.

Favoriete plek in Den Haag
Ik hou van die unieke, speciale plekken die Den Haag Den Haag maken, zoals bijvoorbeeld FAST, maar ja die moesten helaas weg. Verder ook nog het Westbroekpark en de Waterkant en dat soort dingen. Mijn allermeest favoriete plek is wel de duinen. Het is daar zo mooi. Als ik daar ben word ik helemaal ontspannen. En natuurlijk het Paard van Troje.

Wat zou je willen veranderen aan Den Haag?
Ik zou willen dat er wat meer clubs en discotheken zouden zijn, zodat Den Haag weer wat meer een stad zou worden van het nachtleven. En ook de mentaliteit die maakt dat mensen bij nieuwe initiatieven heel sceptisch en negatief zijn. Ik zou liever hebben dat mensen dan iets positiever zouden zijn en open zouden staan. Wat ik niet zou willen veranderen is de naam van Scheveningen. Dat moet niet The Hague Beach gaat heten.

Stamkroeg 
Het Paardcafé natuurlijk. Er is een megaleuke barcrew, altijd gratis livemuziek en een killer van een rookruimte. Ik rook niet meer, maar het is echt een goede rookruimte.

Beste Haagse initiatief
State-X en Sniester, omdat dit echt unieke festivals zijn in die genres en op die schaal in Den Haag.

Haagse band van het moment
The Indien! Zo goed, ik heb ze laatst weer in de kleine zaal gezien en WOW, dat staat toch wel als een huis.

Onderschat in de Haagse muziekscene
Dat vind ik moeilijk. Ik kan zo gauw niet bedenken, want volgens mij is het Haags publiek best wel eerlijk en weten ze wel wat goede muziek is.

Overschat in Den Haag
Weer een beetje hetzelfde antwoord. Hagenezen lopen sowieso niet zo snel achter elkaar aan. Ik heb veel eerder het idee dat in bijvoorbeeld Amsterdam veel sneller iets megahip is terwijl niemand het nog gezien heeft.

Welke band had nooit uit elkaar mogen gaan?
The Whitest Boy Alive! Dat was heel lang mijn lievelingsband, en ik had ze graag eens willen boeken. Ik was al fan vanaf toen ze in de kleinste tent op Lowlands speelden. Ik zat in het gras toen ik ze hoorde, en moest echt opstaan om te dansen, dat heb ik nooit! Sindsdien was ik fan.

Met wie zou je een dag willen ruilen?
Khaleesi van Game of Thrones. Met draken en mooi lang haar strategieën uitdenken. En Michiel Huisman.

Waar kun je ‘s nachts wakker van liggen? 
Mijn schema, drukte op werk, dingen die ik nog moet doen, dingen die ik moet afmaken en dan alvast probeer te bedenken in mijn hoofd.

Beste nummer aller tijden?
Ik weet niet of dat er een kan zijn. Bij elke mood of sfeer past wat anders. Ik hou een lijstje bij voor het geval ik er een keer een vergeet, en daar staan heel veel verschillende dingen in, van Radiohead tot Fleetwood Mac tot Mount Kimbey tot Johnny Cash en de Rolling Stones. Voor elke is er weer een beste moment.

Wat is je grootste guilty pleasure?
Ik denk aan enorm foute Hollandse discomuziek, maar dat is geen guilty pleasure, dat is gewoon leuk. Ik denk oliebollen. Die vind ik zo lekker, en ik ben altijd weer blij als ze er weer zijn. Of series kijken. Dat kan ik zomaar een hele dag doen.

Eerste plaat die je ooit kocht of kreeg? 
De eerste single was No Doubt met Don't Speak.

Waar luister je de laatste dagen naar?
Ik kan niet stoppen met luisteren naar het album van Mbongwana Star luisteren, een Afrikaanse band met leden van Staff Benda Bilili. En ik ben heel blij want ze komen naar het Paard op 26 maart.

Welke band moet voor altijd zwijgen
Er is niet veel wat ik écht niet trek, maar wat ik echt het allervreselijkst vind is de Black Eyed Peas. Dan heb ik het niet over hun eerdere werk, maar over de EDM shit die ze de laatste jaren hebben gemaakt. Daar word ik wel echt fysiek misselijk van. Ik zou ze natuurlijk wel boeken als dat zou kunnen, maar dan zou ik die avond zeker niet in het Paard te vinden zijn.

Bron van inspiratie
Familie, vrienden en mensen om me heen. Ik vind het mooi om te zien hoe iedereen weer met de dingen die op hun pad komen omgaat.

Verwacht je over tien jaar nog in Den Haag te wonen?
Ik hoop het wel. Het lijkt me gaaf om eens een lange reis te maken, of een tijdje op een toffe andere plek te wonen, maar ik kom altijd weer terug naar Den Haag.

Vraag van Nisse Bodil: wanneer heb je voor het laatst een voedselvergiftiging opgelopen en wat had je toen gegeten?
Ik had dat in een heel goed restaurant in Colombia. Ik had in de dagen daarvoor de hele tijd van de straat gegeten. In dat restaurant bestelde ik toen krab en daar ben ik heel ziek van geworden. Dat was 3 jaar geleden. En ik heb een keer gelogen dat ik voedselvergiftiging heb opgelopen van oesters op Into the great Wide Open zodat we een boot later konden nemen. Ik was niet ziek, maar we wilden nog blijven.

Wat zou je aan de volgende gast willen vragen?
Noem eens een trucje of kunstje dat je kan.