Oh ja joh?! met Edo Storm

Bekende koppen in de schijnwerpers

Tekst: Marco Vlot | Foto's: Maaike van Grol ,

Edo Storm ken je misschien als de zanger/bassist van The Hazzah. En als je hem, of The Hazzah, nog niet kent, dan komt dat nog wel. Zo heeft de band pas geleden wat nummers opgenomen met niemand minder dan Henk Koorn. En na een heuse trip langs allerlei surfdorpen in Frankrijk is The Hazzah op 9 september weer te zien in de Zwarte Ruiter. Alsof dat niet genoeg is, bracht Edo onlangs een solo-album uit. Kortom: wij van Oh Ja Joh?!? konden niet anders dan op een zondagmiddag onder het genot van een kopje koffie met hem zitten en hem de hemd van het lijf vragen.

Naam
Edo Mari Theodoor Storm

Geboortedatum en -plaats
19 november 1996 in Den Haag.

Broers/zussen
Ik heb een zus, en ze heet Rosa.

Huisdieren
Ja, twee katten. Ollie en Poekie. Ze zijn een jaar of 12 nu, en het zijn hele leuke poezen.

Sport
Ik loop hard. En muziek is ook wel sport. Springen op het podium enzo.

Beste gewoonte
De laatste tijd ben ik heel goed in kijken of mijn sleutels in mijn zak zitten voor ik de deur uit ga. Vroeger was dat wel eens een probleem, maar nu niet meer.

Slechtste gewoonte
Nagelbijten.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Toen ik 14 was belde ik een meisje waar ik verliefd op was, en haar moeder nam op. Ik vroeg toen of dat meisje er was. Daarna verklaarde ik mijn liefde aan haar, maar toen wist haar moeder het dus ook meteen. Dat vond ik toendertijd wel beschamend. Het is helaas niets geworden.

Wat laat je het liefst bezorgen?
Pedalen en snaren. Ik bestel meestal gitaardingetjes, en ik vind het chill om die te laten bezorgen.

Wat is het eerste dat je doet als je opstaat?
Ik heb een kussen achter mijn bed liggen, en het eerste wat ik doe is die op mijn bed leggen zodat ik rechtop kan zitten. Daarna kijk ik op mijn telefoon en check ik Facebook, Snapchat en al die andere dingen.

Favoriete plek in Den Haag
Mijn huis in het Statenkwartier. Ik woon nu bij mijn ouders, en het is een prettig huis. Heel zen, leuke katten, goede bibliotheek. Niet dat ik daar heel vaak kom, maar het is een oase van rust. Eigenlijk heeft het al het prettige van een ouderlijk huis. En het is ook nog eens dicht in de buurt van de Fred, dus je kan ook nog eens makkelijk boodschappen doen. Op de Fred woont ook een van de gitaristen van de Hazzah, en bij hem thuis repeteren we.

Wat zou je willen veranderen aan Den Haag?
Er gaan de laatste tijd veel leuke dingen dicht. We speelden laatst bijvoorbeeld in het Syndicaat. Dat is een leuke tent waar een hoop kan, maar die sluit binnenkort. Verder is Supermarkt dicht, Fast is dicht. Dat vind ik wel jammer. Ik zou zeker Fast weer open willen gooien. Daar was een vette sfeer en er gebeurden leuke dingen.

Stamkroeg
Het was vroeger The Old Jazz op de Frederik Hendriklaan. Dat is gewoon een leuke tent, en ze kenden me daar een beetje. Nu heb ik niet meer heel erg een stamkroeg. Misschien de Balistraat. Daar woont de gitarist van The Hazzah en daar hangen we wel heel vaak rond. Het is alleen geen kroeg.

Beste Haagse initiatief
Sniester en Live I Live, want ik vind het gewoon nice dat er een heleboel live muziek is in de binnenstad. Ook kom je altijd iedereen tegen. Vaak spelen er bandjes met wie je bevriend bent en ook een hoop kleinere bandjes. Dat maakt het een hele vette sfeer. Het gaat echt een beetje om die lokale muziek en dat vind ik een heel goed ding.

Haagse band van het moment
Ik noem er een paar. The Stangs zijn goede vrienden van ons en is ook nog eens een hele goede band. Die gasten kunnen goed spelen en hebben een goede show. Ik vind The Mighty Breaks heel gaaf. Die komen dan wel uit Voorschoten, maar dat is best in de buurt. Zij hebben een hele goede sound. En als laatste Supersonic Blues. Lekker fuzzy, stoner, seventies. Ook hele goede muzikanten en een vette show.

Onderschat in de Haagse muziekscene
Het HPC. Ze maken niet echt deel uit van de hippe happening, maar ik vind het wel een heel mooi instituut. Wij hebben daar ons eerste optreden gehad, en ik denk dat dat voor heel veel bands geldt. Felicia is ontzettend aardig een heeft heel veel nuttige tips. Het HPC is wel overal, maar ze mogen wel wat meer credits krijgen.

Welke band had nooit uit elkaar mogen gaan
Ik zou zeggen The Beatles, maar aan de andere kant was de tijd juist voor ze om uit elkaar te gaan. De soloplaten zijn ook wel heel goed. Death By Oxygen was een goede Haagse band waar we vaak mee samen hebben gespeeld. Ze hadden potentie en gingen lekker maar zijn helaas uit elkaar gegaan.

Met wie zou je een dag willen ruilen?
Bob Dylan. Ik zou dan een optreden geven, alle goede, oude nummers spelen die hij nu niet meer speelt en kijken hoe dat is. Ik ben namelijk gek op Dylan.

Waar kun je ‘s nachts wakker van liggen?
Vaak van muziek, of dingen om de muziek heen. Zo van 'hoe ga ik dit aanpakken?'

Beste nummer aller tijden?
Hier heb ik op de fiets over nagedacht, want dat verandert altijd voor mij. Ik heb niet echt een nummer wat ik constant het beste vindt. Wat ik nu een heel goed nummer vind is Rolling On van The Murlocs. Het heeft een goede tekst, en is gewoon een lekker nummer. En de clip trekt me gewoon heel erg. Ik snap wel wat ze bedoelen. Voor mij is dit wel het beste nummer aller tijden van deze maand.

Wat is je grootste guilty pleasure?
Ik zat laatst wat oude muziek te luisteren, waaronder Wonderwoman van Leaf, en Smile van Lily Allen, en dat is toch wel heel goed. En natuurlijk Even aan mijn moeder vragen van Bloem. Dat is toch allemaal een beetje fout, maar ik schaam me er niet echt voor.

Eerste plaat die je ooit kocht of kreeg?
Dat was Made of Bricks van Kate Nash, op cd. Ik ging naar de Paagman om die te kopen. Best een chill album, en ik kan er nog steeds wel naar luisteren. Nu vind ik het wel heel brits.

Waar luister je de laatste dagen naar?
Cowboy, een Amerikaanse band, en het album heet 5'll Getcha Ten. Het is een hele mooie Americana plaat die ze samen maakten met Duane Allman. Ik luister er al langer naar, maar ik ben 'm nu weer goed aan het absorberen.

Welke band moet voor altijd zwijgen?
Ik heb helemaal niks met Bon Jovi. Ik weet niet of ze nog actief zijn, maar dat vind ik echt heel slecht. Ik schaam me er ook niet voor. Ik wil niemand beledigen, maar ik vind dat echt niet goed.

Bron van inspiratie
De mensen om mij heen. En ik vind Mac DeMarco een hele goede artiest, zoals hij op het podium staat en met zijn fanbase omgaat. En Bob Dylan natuurlijk.

Verwacht je over tien jaar nog in Den Haag te wonen?
Ik verwacht over tien jaar weer in Den Haag te wonen. Ik ga nu namelijk geschiedenis studeren in Utrecht, maar ik kom hier zeker wel de rest van mijn dagen slijten. Mijn hart woont altijd in Den Haag.

Wat zou je aan de volgende gast willen vragen?
Waar ging je naar de middelbare school?

Vraag van Gideon Rozendaal: hoe lang is een Chinees?
Ok