We trappen de Clubtour dit jaar af op 23 oktober met een ode aan de Haagse hiphopscène. In Musicon verkennen we de veelzijdigheid die de 'Haagse hop' te bieden heeft. MC's Parbo en Wolfie, aka SKofNiks, verzorgen deze avond niet alleen een keihard optreden, maar nemen het publiek deze woensdagavond ook mee op een trip de diepte in: van spoken word tot trapsoul, alles komt voorbij!

Skofniks & CASTRO

De hosts van 'Haagse Hop Yes' zijn Parbo en Wolfie, die sinds 2005 het rapduo Skofniks vormen. Met werk dat is geïnspireerd door oldskool hiphop en G-funk staat Skofniks garant voor een energiek optreden dat menig festivalpodium op zijn grondvesten heeft doen schudden.

Ook CASTRO zal zijn opwachting maken op deze avond. De geboren en getogen Hagenees is een veelbelovend talent in de Nederlandse muziekscene, met rauwe teksten, een unieke stem en indrukwekkende delivery.

Hermes Barzelini, On The Fence (OTF) & Youp

Nog zo'n legend uit de Haagse scene is Hermes Barzelini. De opkomende rapper uit de Haagse Schilderswijk mixt sterke bars met een uitgesproken mening. Met zijn storytelling-flow en voorkeur voor donkere trapbeats laat hij zijn unieke geluid horen. Dankzij releases zoals Real070 en Onkruid Mixtape domineert hij al een tijdje het Haagse rapdomein.

Jordy Dings, beter bekend als On The Fence (OTF), is een singer-songwriter uit Venlo en importhagenees. Samen met producer Youp brengt hij muziek uit via label Purple Planet. OTF's sound is een mix van trapsoul en future R&B, waarmee hij een unieke aanwezigheid in de muziekwereld creëert.

Marcha Mars & Liez

Marcha Mars en Liez zijn multidisciplinaire artiesten die zich met liefde bezig houden binnen muziek en kleinkunst, met hun vocalen en spoken word. Als ware ‘mamartistas’ hebben zij meerdere podia mogen betreden om hun werk te laten horen. Ze zijn er klaar voor om Musicon te tonen wat er gebeurt als deze ijzersterke artiesten krachten bundelen.

Ook Waiiress, de baddest bitch uit Agga, zal haar opwachting maken deze avond. Deze female rapper heeft een door hip-hop en soul geïnspireerde sound die ze zelfs in traditionele liedjes laat doorklinken.

Sherr, YourStage Urban & DJ R4shan

Sherr is een jonge woordkunstenaar uit Rotterdam. Ze rapt, maar schrijft ook spoken word en verhalen, over onderwerpen als persoonlijke struggles of politieke kwesties. Ze vindt het belangrijk om een stem te zijn voor anderen die zich niet of minder goed kunnen uiten.

Maar er is ruimte voor meer jong urban talent op deze avond. Musicon schuift voor onze clubtour vier van haar grootste YourStage Urban talenten naar voren die de strijd zullen aangaan met gevestigde namen in de scene.

De Haagse Hop Yes! avond wordt aan elkaar gedraaid door de vakkundige DJ R4shan.

De 3voor12 Den Haag Clubtour

De 3voor12 Den Haag Clubtour vindt plaats van 23 t/m 26 oktober, tijdens de Haagse Popweek. Woensdagavond zal in het teken staan van hiphop tijdens Haagse Hop Yes! in Musicon. Het feestje wordt voortgezet op donderdag met een bijzondere Unplugged sessie in MingleMush. Daarna knallen we het weekend in: ga je voor keiharde Head Bangers (hardrock karaoke incluis) in de Gekke Geit, of ga je medeplichtig zijn aan het dak dat eraf zal gaan in De Zwarte Ruiter tijdens Doorbrekers? Zaterdag sluiten we de clubtour af met Gekkigheid in De Gekke Geit en Prinsjes op het Paard in het Paardcafé. Ook is er de hele week werk van onze fotografen te bewonderen MingleMush, Popradar en Paardcafé. De komende dagen lichten we ons programma verder uit op onze website. Volg ons op Instagram en Facebook voor het laatste nieuws of luister alvast naar onze clubtourplaylist op Spotify voor de ultieme voorpret.

De 3voor12 Den Haag Clubtour 2024 wordt mede mogelijk gemaakt door Project Regeling Popmuziek Den Haag en Cultuurschakel #haagsefestivalregeling #projectregelingpopmuziekdenhaag