Mula B treedt na landelijk groot succes op in zijn thuisstad. De plek waar zijn hectische leven begon. Hij blikt tijdens zijn show terug op veel herinneringen in Den Haag: "Ik weet nog dat ik sos aan het dealen was in PAARD, nu sta ik hier en is het cirkeltje rond", vertelt de rapper in zijn aankondiging voor het nummer 'Goeie sosa'. De show zit gelikt in elkaar en het publiek springt en zingt erop los.

In het voorprogramma draaien de dj's Extraordinary God en R4SHAN b2b. Ze draaien een paar bekende rapnummers zoals 'sprinter' van Central Cee en 'Dior' van Pop Smoke terwijl er twee MC's doorheen zingen. Achter de dj's staat hun entourage op het podium. Na drie kwartier vertelt de MC dat het tijd is voor degene waar iedereen voor is gekomen: Mula B! De zaal juicht enthousiast. Terwijl we wachten op Mula B krijgen we een serenade vanuit de zaal van het nummer 'Oh oh Den Haag'.

Als eerste komt Rangel het podium op en hij neemt plaats achter de piano. Rangel Silaev is een neoklassieke pianist, producer van pop- en hiphopmuziek, filmcomponist en trekt met Mula B door heel Nederland voor zijn Narcopop tour. De pianist begint met synthesizerklanken en dat veranderd langzaam in het ritme van het nummer 'Sanitair'. Dan komt Mula B vol energie het podium op gerend.

 

Extraordinary God @ PAARD

Éen van de MC's bij het voorprogramma

Na een knallende opening voert hij voor het publiek een speciaal nummer op. "Dit nummer doe ik alleen hier", vertelt Moes. Het nummer 'Den Haag', dat hij in 2018 al uitbracht wordt door de zaal volmondig meegezongen. Aan het eind verkondigt Mula B: "We zijn in fucking Den Haag!".

Voor zijn nummer 'Goeie sosa' vertelt Mula B dat hij ooit dealde in PAARD en hoe het cirkeltje nu helemaal rond is. Het optreden voelt persoonlijk door de dingen die de rapper deelt in zijn nummers en in de stukjes tussendoor. Tijdens het nummer laat hij ook zijn vocale skills zien waar hij netjes alle noten raakt. 

Mula B heeft in zijn setlist niet alleen nummers van zijn laatste album 'Narcopop' maar vanuit heel zijn repertoire. Van veel nummers gebruikt hij maar één verse, hij vliegt door zijn songs heen. Hierdoor blijft de aandacht van het publiek hoog en krijgt iedereen wel een favoriet nummer te horen.

Tekst gaat verder onder de foto

Bij een kleine pauze van een paar minuten komen we even op adem. Het is warm in de zaal en dat is door alle energie ook niet zo gek. De zaal staat helemaal vol tot aan het tweede balkon. Moes is het publiek in gedoken en de zaal verliest licht. Er klinkt een bel die ritmisch verandert in de intro van het nummer 'Blokken gepikt'. Mula B komt op met de rode bivakmuts bekend van de bijbehorende videoclip. Het publiek springt erop los en in het midden van de zaal ontstaat een kleine moshpit.

Hij voert een verse op van een van zijn bekendste nummers 'Papito' en deelt daarna weer zo'n persoonlijk verhaal met het publiek. Hij vertelt over een goede vriend die in de zaal aanwezig is. Ze groeide samen op. 'mooie dagen zonder belasting', vertelt hij lachend. De vriend zocht naar een nummer dat ging als: "ping, ping". Niet heel duidelijk, maar dat nummer heeft hij later gevonden en gesampled in zijn eigen track 'JNTP'.

Mula B verdwijnt weer achter de gordijnen voor een laatste korte pauze. Nu krijgen we een solo performance van Rangel. Hij toont hier zowel zijn piano, gitaar als elektrische drumskills. 

Wanneer de Haagse rapper weer vanuit de doeken opkomt heeft hij een ADO Den Haag shirt aan met op de achterkant 911 Moes. Terwijl die het nummer 'AaAAaa' opvoert zit de pit er nog even goed in. Het nummer is een favoriet bij fans, heeft een sterke flow en wederom eerlijke teksten over zijn problemen.

Na flink wat energie is het tijd voor een rustiger moment. Het nummer dat hij samen met Golband heeft uitgebracht: 'Allang niet meer van jou'. Helaas kregen we geen gastoptreden van Golband, maar Mula B neemt het stuk van de band voor zijn eigen rekening. 

De rapper sprint weer door nummers heen zoals: 'Coke in de uitverkoop', 'Ik kijk soms naar jou' en 'Liefde is duur'. De nummers hebben allemaal een hoog tempo en vloeien netjes in elkaar over. Hij drinkt even een slokje water en kijkt het publiek in naar iemand met een Palestina vlag. Hij vraagt om de vlag en doet hem om. Mula B vertelt over een nummer die hij een tijd geleden heeft geschreven en zijn zorgen om Palestina en Congo. Dat is 'Wij zijn niet echt'.

Er volgen veel verses van zijn bekendste hits. Een akoestische gitaar bij 'Bandolero', 'De ergste dag', dat hij samen met S10 uitbracht en een ode is aan zijn familie en iedereen die net als familie aanvoelt. De show zat volgepropt met nummers en zat professioneel in elkaar. Het voelde organisch, en het was duidelijk dat er veel werk is gestopt in de details van de show.

Tijdens het allerlaatste nummer 'D2' ontstaat er een enorme moshpit, die eindigt aan de rand van de zaal. Werkelijk iedereen wordt er in meegenomen. Een waardig einde.

 

Mula B en Rangel achter de piano

Mula B met de vlag van Congo en Palestina