O'Casey's is meer dan keurig getapte Guinness, legendarische pubquizzen en de plek waar Prins Harry ooit een portie bitterballen verorberde. De Ierse pub is namelijk ook een plek die je vrijdag niet mag missen bij de 3voor12 Den Haag Clubtour. Laat je meevoeren door de nostalgische harmonieën en synths van Two End Faces om vervolgens je beste dansjes te wagen bij de energieke indierock van Cosmo.

Two End Faces

Wie zijn jullie en wat maken jullie voor muziek?
"Wij zijn Caspar en Gaby Broekhuijsen van Two End Faces. We maken dromerige muziek met een donker randje. Daarnaast organiseren we The Quiet Room Sessions waar we muziek, kunst en locatie samenbrengen."

Waarom moeten we 13 oktober naar jullie komen kijken?
"Als je overspoeld wil worden door dromerig gitaarspel, hypnotiserende synths en harmonieën dan moet je sowieso naar ons komen kijken in O’Casey’s. In onze live set gebruiken we nu ook een drumcomputer. Een sound die je in onze vorige singles nog niet gehoord hebt, maar die je terug gaat horen in onze nieuwe releases in 2024."

Welke andere act zouden jullie zelf graag willen zien die die avond speelt?
"De energie die Cosmo op het podium neerzet is altijd een feestje om te zien, maar luisteren naar de muziek en teksten van Meyendel is ook heel mooi!"

Wat is jullie eigen favoriete herinnering aan de Haagse Popweek?
"Wij speelden vorig jaar voor de Haagse Popweek in De Gekke Geit, maar onze favoriete herinnering is My Girlfriend die in de Grote Marktstraat een aardig showtje wist neer te zetten. Door dat optreden hebben wij Gijs van My Girlfriend kunnen strikken voor een Quiet Room Session. Sindsdien is Gijs een hele lieve vriend van ons."

Wij bestaan deze maand 20 jaar. Wat moeten we volgens jullie nog doen dit jaar voordat we écht volwassen zijn?
"Wij zouden graag zien dat 3voor12 Den Haag vaker de legendarische Clubavonden organiseert. Dat vinden wij hele toffe avonden! Leuk om naar te kijken, maar nog leuker om daar als bandje te spelen."

Wat deden jullie toen je 20 werd?
"
Wat elke Haagse twintiger doet, biertjes drinken op de Grote Markt!"

Two End Faces

Cosmo

Wie zijn jullie en wat maken jullie voor muziek?
"Wij zijn The Band Cosmo en we maken indierock."

Waarom moeten we 13 oktober naar jullie komen kijken?
"Omdat we O’Casey’s uit elkaar gaan spelen."

Welke andere act zouden jullie zelf graag willen zien die die avond speelt?
"Wij vinden Two End Faces heel nice en lief, dus daar zul je ons vinden."

Wat is jouw eigen favoriete herinnering aan de Haagse Popweek?
"Niko’s eerste moshpit in de Zwarte Ruiter meemaken."

Wij bestaan deze maand 20 jaar. Wat moeten we volgens jou/jullie nog doen dit jaar voordat we écht volwassen zijn?
"Om echt volwassen te worden moet er nog wel een 3voor12 Den Haag band opgezet worden, zodat Eric zijn liedjes niet meer alleen hoeft te zingen."

Wat deden jullie toen je 20 werd?
"Op tijd naar bed gaan, ons verantwoordelijk gedragen, gebalanceerd ontbijten en geen verdovende middelen gebruiken. Onze drummer Konstandinos is nog 17 en best wild dus hier komen we over 3 jaar op terug."

Cosmo

De 3voor12 Den Haag Clubtour

De 3voor12 Den Haag Clubtour vindt plaats op vrijdag 13 oktober, tijdens de Haagse Popweek. De avond wordt in de Bibliotheek op het Spui afgetrapt met optredens van Meyendel en Ava Nova x Oona waarna het feest zich door de hele stad verspreidt. Zo kan je in het Paardcafé, De Zwarte Ruiter, Amare, O'Casey's en Kompaan Binnenhaven genieten van wat de Haagse muziekscene allemaal te bieden heeft. En als je na al die acts nog energie hebt, ben je welkom in het Paardcafé voor een gezellige afterparty. Hoe laat je waar moet zijn voor jouw favoriete acts zie je hieronder in het blokkenschema.