De Zwarte Ruiter is baken in de Haagse livemuziekscene, dus je mag hier tijdens onze Clubtour een vet affiche verwachten. Dat is dan ook gelukt, zeggen wij trots. Zo zal Heath ons naar Atalantis brengen. Een ieder die de band live heeft gezien, weet dat deze band altijd levert. Voor Heath speelt Dream Machine, een zeer ervaren band met zeer ervaren leadpeeps uit de VS die nu wortel schieten in Nederland. Die wortels zuigen levenssappen uit de catalogi van zowel Abba als Rush, Blur, Jefferson Airplane, en, voor de fijnproevers Shocking Blue. Als eerste op de affiche staat het fascinerende Hurricane Joe, dat ons direct zal opzwepen met hun rockabillypunk.

Heath

Zittend op het terras van Hoender en Hop spreken we met Darcy (drummer) en Mees (Zanger, mondharmonica). Om echt namens Heath te kunnen spreken, besluiten de mannen met één stem te gaan spreken. Bijgevolg leggen we bij elke vraag een mooie zoektocht af, langs betekenis en emotie, tot Mees en Darcy de juiste woorden hebben gevonden. Aan tafel heerst dan ook niet zozeer een interview sfeer, maar meer de vibe van gezamenlijke componeren.

Wie ben je/zijn jullie en wat maak je/maken jullie voor muziek?
"Wij zijn Heath en spelen rock, zo simpel is het. In welk subgenre we zitten, dat laten we aan de luisteraar. Zelf schrijven we open. Dat wil zeggen, voor ons album hadden we wel een concept. Wij vertellen een verhaal en pakken dat muzikaal in, waarbij de instrumenten evenzeer als de tekst het verhaal vertellen."

Waarom moeten we 13 oktober naar je/jullie komen kijken?
"Vijf lekkere boys in een zweterige kroeg; dat is toch genoeg? Maar serieus…. Naar Heath komen, it’s a journey. Kijk, live luisteren mensen met hun oren en hun ogen. Wij dienen vanuit die logica, verpakt in muzikaal totaal pakket: jazz, blues, rock, prog… je krijgt het allemaal bij ons."

Welke andere act zou je/zouden jullie zelf graag willen zien die die avond speelt?
"Ava Nova X Oona! Ze maken superpoppy muziek met een sick twist. Hun execution is echt iets anders. Maar ook de message achter hun lyrics is vet."

Wat is jouw eigen favoriete herinnering aan de Haagse popweek?
"De mooiste herinnering is wat het is: fantastisch om al die Haagse bands zo bij elkaar te hebben. We zijn ook super dankbaar dat we er deel van uitmaken door op te treden."

Wij bestaan deze maand 20 jaar. Wat moeten we volgens jou/jullie nog doen dit jaar voordat we écht volwassen zijn?
"We zien 3voor12 sowieso niet als staand in de kinderschoenen. Daarbij is volwassen worden in deze vraag een doel, terwijl jullie je lekker op het proces moeten richten. Daar gaat het om. 3voor12 is begonnen om een reden, om een publiek te bedienen. Dat doet het 20 jaar. Daar zit je groei."

Wat deed je/deden jullie toen je 20 werd?
"Toen gebruikten we veel drugs en drank. Zullen we dat zeggen?! Nu ja, het was zo. Het leven was één groot experiment, op zoek naar de ultieme lichamelijke grenzen. Goed, toen was er nog de zoektocht naar identiteit, gingen we door putjes en zochten verdoving. Terugkijkend staan we er niet echt achter. Maar dat was wel wat het was."

Heath

Hurricane Joe

Was het een goed idee om Hurricane Joe te boeken, kan je je afvragen. We kunnen namelijk niet instaan voor de toerekeningsvatbaarheid van de band. En ze dragen allemaal bivakmutsen, dus we weten niet eens wie ze zijn. Maarja, als een band zo hard gaat, dan kunnen we er natuurlijk niet omheen. Kom dat dus beleven in de Zwarte Ruiter.

Wie zijn jullie en wat maken jullie voor muziek?
"
Ik ben Hurricane Joe en mn band heet de Delfshaven Vato's. We spelen country."

Waarom moeten we 13 oktober naar je/jullie komen kijken?
"KOM GEWOON!"

Welke andere act zou je/zouden jullie zelf graag willen zien die die avond speelt?
"Bleedroot"

Wat is jouw eigen favoriete herinnering aan de Haagse popweek?
"STEEN, Mula B, Supersonic Blues, Lifeless Past, Toprot, Blues Junkies, te veel toffe artiesten en bands gezien!"

Wij bestaan deze maand 20 jaar. Wat moeten we volgens jou/jullie nog doen dit jaar voordat we écht volwassen zijn?
"Een vlog of podcast."

Wat deed je/deden jullie toen je 20 werd?
"Bier drinken en pep snuiven."

Hurricane Joe

De 3voor12 Den Haag Clubtour

De 3voor12 Den Haag Clubtour vindt plaats op vrijdag 13 oktober, tijdens de Haagse Popweek. De avond wordt in de Bibliotheek op het Spui afgetrapt met optredens van Meyendel en Ava Nova x Oona waarna het feest zich door de hele stad verspreidt. Zo kan je in het Paardcafé, De Zwarte Ruiter, Amare, O'Casey's en Kompaan Binnenhaven genieten van wat de Haagse muziekscene allemaal te bieden heeft. En als je na al die acts nog energie hebt, ben je welkom in het Paardcafé voor een gezellige afterparty. Hoe laat je waar moet zijn voor jouw favoriete acts zie je hieronder in het blokkenschema.