Met Amare heeft Den Haag er een niet te missen concertlocatie bij. Het leek ons bij het organiseren van de Clubtour dan ook niet meer dan logisch om samen te werken. Gelukkig vond Amare dat ook, dus wij presenteren met trots een avond Haagse hiphop in het Haagse cultuurpaleis. Tijdens de 3voor12 Den Haag Clubtour zullen Hermes Barzelini, Amby Cheneylise en Skofniks Amare op zijn grondvesten doen schudden. En tijdens de open mic met legende Mista Sweet kan ook jij wat rhymes droppen.

Skofniks

Wie zijn jullie en wat maken jullie voor muziek?
"Wij zijn Skofniks oftewel 'SK of niks' en wij maken Nederlandstalige rap/hiphop. We worden ook wel de Cloud Gang genoemd, te herkennen aan de wolk die ons logo is. Want in een wolk ziet iedereen wat anders, wat voor onze creativiteit staat."

Waarom moeten we 13 oktober naar je/jullie komen kijken?
"Vooral komen kijken als je van muziek houdt, dat ten eerste. Ten tweede hebben we een brede selectie van melodieën, refreintjes maar vooral teksten beschikbaar om jullie mee te nemen op reis in de Haagse Wereld van SK." 

Welke andere act zou je/zouden jullie zelf graag willen zien die die avond speelt?
"The legendary Mista Sweet en onze homie Barzelini"

Wat is jouw eigen favoriete herinnering aan de Haagse popweek?
"We hebben een keer een gig gehad op de Grote Marktstraat. Dat was een zeer leuke ervaring waar we best veel mensen naartoe konden trekken. Zo in je eigen stad performen is sowieso al een hele eer. Die vibe op straat was echt dope!" 

Wij bestaan deze maand 20 jaar. Wat moeten we volgens jullie nog doen dit jaar voordat we écht volwassen zijn?
"
Meer verbondenheid met de artiesten uit de stad creëren, wat al heel goed lukt btw. Dus misschien hebben wij hier geen goed antwoord op hahahaha."

Wat deden jullie toen je 20 werd?
"Toen wij 20 waren, zaten we samen op de Haagse Hogeschool. Dit is al geruime tijd geleden, maar we waren toen voornamelijk bezig met buiten hangen en rookwolkjes produceren. Het waren wel de tijden die de creatieve grondslag hebben gelegd voor Skofniks. De cloud kreeg toen zijn vorm." 

Skofniks

Amby Cheneylise

Wie ben je en wat maak je voor muziek?
"
Ik ben Amberley Bernabela, artiestennaam Amby Cheneylise, 26 jr. De sound van mijn muziek is boombap met een mix van neo soul melodieën en funky flows. De teksten die ik schrijf gaan voornamelijk over mijn persoonlijke ervaringen rondom identiteitsontwikkeling, zelfliefde en spiritualiteit. De intentie achter mijn muziek is om een klankbord te zijn voor iedereen die worstelt met zelfliefde, eenzaamheid, zelfacceptatie en het vinden van een balans tussen spiritualiteit en met beide benen op de grond staan. Maar ik wil mensen ook aan het denken zetten over de dagelijkse gang van zaken en hoe ieder van ons zijn of haar steentje kan bijdragen in het co-creëren van een betere wereld. Ik heb een humanitaristisch hart en dat zal je ook zeker in mijn muziek horen. Toch zijn mijn teksten luchtig, behapbaar en dansbaar."

Waarom moeten we 13 oktober naar je komen kijken?
"Als je een nieuwe sound wilt beleven, nieuwsgierig bent naar Spirituele Hiphop of gewoon een boombap lover bent net als ik?! Ik ga bijna mijn hele album 'Binnenreis' performen, dus mocht je die nog niet live gehoord hebben is het zeker een aanrader. Kwetsbaar en uplifting tegelijk!"

Welke andere act die die avond speelt zou je zelf graag willen zien?
"Ik ben wel benieuwd naar alle acts eigenlijk. Ik houd ervan om nieuwe muziek en artiesten te leren kennen. Ik hoop dat ik weer met nieuwe additions voor mijn playlist vertrek."

Wat is jouw eigen favoriete herinnering aan de Haagse popweek?
"Eerlijk? Ik denk dat ik er nog nooit ben geweest, dus laten we daar werk van maken. Ik ga vast een hoop leuke herinneringen opdoen deze week!"

Wij bestaan deze maand 20 jaar. Wat moeten we volgens jou/jullie nog doen dit jaar voordat we écht volwassen zijn?
"Oeh! Wellicht een Top 20 of all times maken? Of is die er al.. Misschien iets met een tentoonstelling of 20 dagen challenge? Geen idee.. Volwassenen zijn jullie wel, en volgens mij ook al aardig bekend in Den Haag en omstreken."

Wat deed je toen je 20 werd?
"Uhm! Ik richtte toen samen met mijn partner een stichting op: Connect the Dots Movement. Verder was ik toen veel concerten aan het bezoeken om inspiratie op te doen voor mijn muziek. En muziek maken natuurlijk!"

Amby Cheneylise

Hermes Barzelini

Wie ben je en wat maak je voor muziek?
"Mijn naam is Hermes Barzelini en ik maak hiphop/trap. Denk jaren 90 hiphop gemixt met iets zwaardere beats, synths, de 808 drumcomputer en diepe teksten."

Waarom moeten we 13 oktober naar jou komen kijken?
"Omdat ik een exclusieve set in elkaar heb gezet. Er zitten ook tracks tussen die ik nog niet heb uitgebracht, maar ook tracks die je misschien al hebt gehoord. En gewoon om een fantastische avond te beleven met lokale artiesten, en om de Haagse hiphop op de kaart te zetten."

Welke andere act zou je zelf graag willen zien die die avond speelt?
"Ik wil Skofniks graag zien. Verder gaat Mista Sweet plaatjes draaien dus dat wil ik ook checken. En ik ben benieuwd naar Ava Nova. Zij was in 2021 genomineerd voor een Popprijs voor beste video. Ik was ook genomineerd voor 'Acceptatie' en zo heb ik haar leren kennen. Ze maakt chille muziek."

Wat is jouw eigen favoriete herinnering aan de Haagse popweek?
"Ik denk toch wel die nominatie. Dat was een nieuwe deur die openging in mijn carriere en het was out of the box. Het was ook een moeilijke periode met die lockdowns, dus ik was blij dat ze nog wel wat organiseerden."

Wij bestaan deze maand 20 jaar. Wat moeten we volgens jou nog doen dit jaar voordat we écht volwassen zijn?
"Als ik het eerlijk mag zeggen, vind ik dat jullie een avond moeten organiseren waarin hiphop centraal staat met wat grotere acts en meerdere stages. Dan hebben jullie zo'n beetje alle ballonnen kapot geslagen voor je volwassen wordt."

Wat deed je toen je 20 werd?
"Toen heb ik voor het eerst in een club gevierd met al mijn vrienden en heb ik voor het eerst alles betaald. Die avond ben ik knock out gegaan. Ik herkende me de volgende dag niet op de foto's, maar het was een fantastische avond."

Hermes Barzelini

Mista Sweet

Wie ben je en wat maak je voor muziek?
"Ik ben Peter (ook wel bekend als MistaSweet) en ik houd me voornamelijk bezig met hiphop, zowel als DJ als producer en organisator."

Waarom moeten we 13 oktober naar je komen kijken?
"Om heerlijk hiphoptunes te horen als aanvulling op de optredens."

Welke andere act die die avond speelt zou je zelf graag willen zien?
"Eigenlijk allemaal, het zijn allemaal acts met een eigen (andere) stijl en daar hou ik van!"

Wat is jouw eigen favoriete herinnering aan de Haagse popweek?
"Vorig jaar hadden we tijdens de Haags Pop Week een hele toffe straatsessie in de Grote Marktstraat en dat vond ik wel echt heel erg leuk."

Wij bestaan deze maand 20 jaar. Wat moeten we volgens jou nog doen dit jaar voordat we écht volwassen zijn?
"Zoals Barry Stevens altijd zei: gewoon doorgaan!"

Wat deed je toen je 20 werd?
"Toen was ik lekker aan het ontwikkelen met scratchen en beats maken en ook rappen."

Mista Sweet

De 3voor12 Den Haag Clubtour

De 3voor12 Den Haag Clubtour vindt plaats op vrijdag 13 oktober, tijdens de Haagse Popweek. De avond wordt in de Bibliotheek op het Spui afgetrapt met optredens van Meyendel en Ava Nova x Oona waarna het feest zich door de hele stad verspreidt. Zo kan je in het Paardcafé, De Zwarte Ruiter, Amare, O'Casey's en Kompaan Binnenhaven genieten van wat de Haagse muziekscene allemaal te bieden heeft. En als je na al die acts nog energie hebt, ben je welkom in het Paardcafé voor een gezellige afterparty. Hoe laat je waar moet zijn voor jouw favoriete acts zie je hieronder in het blokkenschema.