Toen een studie in Leiden op niks uitliep, besloot Alexandra Mottet de muziekwereld te bestormen. Met haar Riot Bookings zorgt de geboren Luxemburgse voor de boekingen van een aantal spannende (deels) Haagse acts als MOYO, Sol Power en Fuzzy Teeth. Ook is Alexandra verbonden aan het Sounds on Saturday programma in Koorenhuis. Allemaal leuk en aardig natuurlijk maar wij willen weten of Alexandra tweede namen heeft en wat ze het liefst laat bezorgen. Daarom spraken we bij, vriendin en zangeres van MOYO, Mila Stips thuis af voor een klassieke Oh Ja Joh?!

Naam
Alexandra Lisa Mottet

Geboortedatum en -plaats
4 oktober 1997, in Luxemburg. Ik ging ooit psychologie studeren. Dat wilde ik in het Engels doen en aangezien Engeland veel te duur is, kwam ik in Leiden terecht. Van de studie is niet veel terecht gekomen, maar ik ben wel in Den Haag blijven wonen.

Heb je huisdieren?
Nee, ik zou het wel willen. Toen ik jonger was had ik een hond genaamd Bijoux, zij was heel lief. Nu zou ik of een hond of een kat willen. Ik ben heel allergisch voor katten, dus ik denk dat ik een ingreep daartegen ga laten doen. Ik wil heel graag katten.

Wat doe je aan sport?
Nee, ik ben niet de meest sportieve persoon. Ik ben wel altijd van hot naar her aan het rennen. Ik werk in de productie van Koorenhuis, dat is mijn enige sport, haha. Ik heb vroeger wel gedanst, geschermt en gebokst.

Wat is je beste gewoonte?
Ik probeer altijd op de hoogte te zijn van hoe het met anderen gaat. Ik ben de persoon die vraagt of je een berichtje stuurt als je thuiskomt na een avondje stappen. Ik denk dat dat wel een goede gewoonte is.

Wat is je slechtste gewoonte?
Ik ben iets te snel betrokken met zaken. Ik kan heel emotioneel reageren als het mijn projecten betreft. Ik neem daardoor dingen heel vaak persoonlijk op. Dat komt ook omdat ik altijd 100% geef, dan breekt het mijn hart als het niet goed gaat.

Voor welke actie schaam je je het meest?
Ik ben heel onhandig. Ik werkte vroeger in de horeca en was altijd verantwoordelijk voor gebroken glazen. Een avond was ik niet aan het werk en had ik misschien ook wel iets teveel gedronken, toen mijn collega's vroegen of ik misschien toch een handje kon helpen. Die avond heb ik ongeveer elk glas dat in die kroeg te vinden was, gebroken. Dit was in Luxemburg, in de kroeg O-bar. Die plek bestaat niet meer. Ik zal ze wel failliet hebben laten gaan, haha.

Wat laat je het liefst bezorgen?
Ik ben heel geobsedeerd met sushi. Iets te veel voor de hoeveelheid geld die ik verdien. Maakt me ook niet heel erg uit waar ik het bestel, wat open is.

Wat is het eerste dat je doet als je opstaat?
Iedereen zal dit wel zeggen, maar ik kijk op mijn telefoon. Check de social media, beantwoord wat e-mails en ga dan douchen. Daarna heb ik een flink ontbijt. I'm a salty kind of gal dus ik eet toast met avocado of dat soort dingen.

Wat is je favoriete plek in Den Haag?
Loods Komeet, bij de Polluxstraat. Ik heb daar weleens wat georganiseerd. Er werken heel erg lieve mensen en het is er soms best magisch. Zeker als ze buitenevenementen organiseren.

Wat zou je willen veranderen in Den Haag?
De hoeveelheid support die muzikanten of venues krijgen. Er moet meer focus zijn op cultuur en de positieve impact die het heeft op de maatschappij. Met name alternatieve cultuur.

Wat is je stamkroeg?
De Grote Markt, ik vind het leuk om daar buiten te zitten. Je komt altijd bekenden tegen, dat is ook iets dat ik heel leuk vind aan Den Haag.

Wat is het beste Haagse initiatief?
Ik ben een beetje bevooroordeeld, maar ik vind de Sounds on Saturday evenementen in Koorenhuis heel leuk. Ik doe daar de boekingen, maar ook los daarvan vind ik het belangrijk. Na covid waren er heel weinig plekken waar nieuwe bands terecht konden.

Wat is voor jou de Haagse band van het moment?
Ook hier ben ik bevooroordeeld, ik vind Fuzzy Teeth heel goed. Ook ben ik fan van Sol Power, hoewel die Haags/Amsterdams zijn. Verder Alison's FallNiko en Wodan Boys. Er zijn best veel goede bands in Den Haag

Met wie zou je een dag willen ruilen?
Ik heb hier lang over na moeten denken, zeker omdat de opties zo veel zijn. Ik denk dat ik voor Jeff Goldblum zou gaan. Het lijkt me dat hij een heel leuk leven heeft. Niet tijdens een specifieke film of iets, maar gewoon in het algemeen. 

Waar kun je ’s nachts wakker van liggen?
Ik heb het idee dat ik mij sinds covid zorgen maak over de onzekerheid van alles. Of dat nou mijn carrière is, hoe het met de wereld gaat of de gezondheid van mijn vrienden en familie. Alles zou kunnen gebeuren en soms is dat opwindend maar het kan ook stressvol en vermoeiend zijn.

Welk nummer mag er gedraaid worden op je begrafenis?
Veel mensen zullen wel iets zeggen als 'Summertime' van Billie Holiday of iets dergelijks, maar eigenlijk wil ik iets luchtigs. Ik was laatst op een uitvaart en daar draaiden ze 'The Great Escape' van Gwen Stefani, ik wil ook zoiets. 'Ready To Go' van Republica bijvoorbeeld, iets dat mensen aan het lachen maakt.

Waar luister je de laatste dagen veel naar?
Ik luister voor het eerst naar playlists, normaal luister ik naar albums. Spotify heeft een "Chilled Mix" met veel Green Tea Peng en Air. Dingen die me rustig maken.

Wat is je grootste guilty pleasure?
Ik luister veel naar zwaar ge-autotunede Franstalige rap. Ik kom uit Luxemburg dus Frans is mijn eerste taal. Ik weet niet wat het is, maar het krijgt me op gang in de ochtend. Dat is zeker een guilty pleasure. Artiesten als Damso en Nekfeu.

Alexandra Mottet

Hoeveel tattoos en/of piercings heb je?
Tellen oorbellen ook? Ik heb twee piercings in dat geval. Daarnaast heb ik acht tattoos. De nieuwste is deze op mijn arm. Gezet door Aida zij werkt bij Trobbies.

Wat is de eerste plaat die je ooit kocht of kreeg?
Ik weet het niet zeker meer. Volgens mij kreeg ik een cd van Manu Chao toen ik acht was en ik herinner me ook een cd van Björk te hebben. Toen ik eigenlijk nog te jong was om Björk te begrijpen.

Welke band moet voor altijd zwijgen?
Toto. Ze worden echt te veel gedraaid, overplayed. Ik heb nog gedacht aan U2, maar die hebben nog een paar goede songs. Ik kan me geen goede song van Toto voor de geest halen. Ik zal wel veel haat krijgen voor deze mening. Ik weet dat veel mensen 'Africa' stannen, maar ik vind het echt niks.

Wat is je voornaamste bron van inspiratie?
Mijn vrienden en familie. Misschien een beetje een doorsnee antwoord. De "Fuzzykids" en mijn familie geven me zo veel inspiratie. Ik ben zelf redelijk creatief, maar door om te gaan met écht creatieve mensen kan ik zo veel goede ideëen opdoen. Mijn moeder woont in Luxemburg en mijn vader, broer en zusje wonen in Zwitserland. Mijn moeder support mij heel erg, mijn vader begrijpt het niet helemaal. Maar ze steunen mij wel en ze zijn blij voor me.

Verwacht je over 10 jaar nog in Den Haag te wonen?
Dat denk ik niet. Ik wil hier nog een paar jaar zijn. Daarna wil ik op een paar andere plaatsen leven voor mijn werk. Ik heb altijd in Barcelona willen wonen, of in het Verenigd Koninkrijk. Mijn moeder komt uit Manchester, dus dat lijkt me ook episch. Maar na tien jaar wil ik best wel terugkomen.

De doorgeefvraag van Rob Bolland: Wie bewonder je?
Mijn moeder. Zij heeft haar familie altijd voor alles gesteld. Dat is heel dapper van haar. Ik hoop dat ik ooit ook zulke dingen kan doen.

Wat zou je aan de volgende gast willen vragen?
Als je een alcoholisch drankje zou zijn, welke zou je zijn en waarom?

Nu we toch even jouw aandacht hebben...