Ook deze maand trekken we een vers blik aan tracks uit de Hofstad open. Laten we even genieten van de geurige wildgroei van bloemen. Uh, wat? De muziek van deze maand uiteraard. Geniet van onze selectie, waaronder gezonde funk, stijlvolle indie en serieuze rap.

KREAM, Millean. & Bemendé

What You've Done To Me

De Noorse gasten van KREAM hebben de handen ineengeslagen met de Haagse producer Millean. voor een lekker bassige dancetrack. Het verloop van de track is vrijwel identiek aan die van een gemiddelde dansvloerstopper, maar daarmee zeg je het zoal het is: alle ingrediënten zijn aanwezig. Dit gaat heel lekker op de dansvloer. Echter voor de fijnproever is er niet veel diepgang te bespeuren. Verder een piekfijne productie die het tempo enorm goed doet. Meer van dit graag en zet die progressie door.

Tommy Brown

When It's Raining

Met 'When It's Raining', een nieuwe single, zet Tommy Brown de eerste helft van de gelijknamige debuut-EP neer. Het is een EP waar veel mensen op zitten te wachten, aangezien deze vorig jaar succesvol via crowdfunding mogelijk is gemaakt. 

De titel komt als geroepen; op moment van schrijven wordt pijnlijk duidelijk dat de zomer op zijn eind gekomen is. Daar past het nummer ook bij, een bitterzoet doch gevoelig nummer over tegenslag, en hoe daarmee om te gaan. En tips op dit gebied kunnen we natuurlijk allemaal wel gebruiken.

 

 

Lights on the Lake

Wild Flowers

Vindingrijk, beeldend en fris. Zo zou je 'Wild Flowers' van Lights on the Lake kunnen omschrijven. Sluit de ogen en beeld je een tuin in vol kleurrijke bloemen en lieflijk vogelgefluit. Een gemakkelijke taak, want de intro zet precies die sfeer neer. Met een tikkeltje nostalgie. Om vervolgens je te introduceren in de wereld van sterk geproduceerde indie waar de basgitaar met de zwoele tonen het nummer draagt.

Dr Justice & The Smooth Operators

The Void

De anderhalve meter mag er (voorlopig) af, we mogen weer bij elkaar in de buurt komen! Wie beter om dit heuglijke feit mee te vieren dan Dr Justice & The Smooth Operators? In de nieuwe single 'The Void' wordt er weer een serenade gebracht aan het menselijk lichaam, onder begeleiding van de sexy funkmuziek waar we de band van kennen. 

Loveth Besamoh

Neon

Transcendentaal dacht Loveth Besamoh bij het schrijven van 'Neon' ongetwijfeld. Emotieve vocalen worden vervlochten met fluwelen backing. Terwijl de instrumentatie langzaam van sfeervol tribalisme naar een ultieme gemoedstoestand dwaalt. Het open einde sluit 'Neon' voortreffelijk af, zowel qua instrumentatie als tekst.

"We are heading to zion.
The one thats on fire.
Ablazed by desire." 

Hermes Barzelini

Rijkdom

Hermes Barzelini heeft met Rijkdom' een rake track afgeleverd. De autotune is wel aardig omhoog gedraaid, maar dat is een kwestie van smaak. De clean verses spreken boekdelen. Eigenlijk draait het vooral om het cliché dat vrienden en familie je echte rijkdom zijn. Al brengt hij het mooi thuis met actuele kwesties of rake opmerkingen: "Het systeem van de staat is niet gebouwd om van te houden". of "Ondernemers onder vuur, stressen elke maand om het betalen van de huur". En het is goed te voorstellen dat een vrije simpel doch raak statement als "heb jij beide ouders nog, dat noem ik pas rijkdom" hard kan aankomen. Of is dat de beat?

Louise

Build My Life

Soms gaan de haren voluit naar achteren zoals Andrélon dat zou adviseren. Sierlijk, golvend en met veel bravoure. Dat is de uitwerking van 'Build My Life' van Louise. Mogelijk een tikkeltje te zoet, maar we kunnen voorstellen dat zelfs kalende mannen het trucje proberen uit te voeren. Eerlijk toegegeven, de song is toch een tikkeltje kort. Een prima popliedje waar vooral potentie vanaf spat.

Paperday

Wasteland

Aangezien live shows een tijdje niet tot de mogelijkheden behoorden hebben de mannen van Paperday hard gewerkt aan een complete livesessie. Het eerste resultaat daarvan kwam deze maand naar buiten met 'Wasteland', een lekker knallend popnummer om het gevoel van vastzitten even goed te beklagen. Iedereen die het hoort zal het ermee eens zijn: een energieke band als deze moet je ook niet opgesloten willen houden.

Bennie Beenham & Barry Badpak

Ik heb geen biertje meer

De Haagse koningen van de wansmaak zijn terug, en ze hebben versterking meegebracht. Jawel, Bennie Beenham en hun Leidse concullega's Barry Badpak hebben de handen ineen geslagen voor 'Ik heb geen biertje meer' en hebben daar zelfs een videoclip bij geschoten.

Lees de hele update.

Mis je een Haagse Nieuwe?

Zelf muziek gemaakt? Of wil je iets doorgeven dat op de lijst moet? DAT BEPALEN WIJ ZELF WEL. Maar mail je tips vooral naar nieuws@3voor12denhaag.nl en wie weet staat jouw favoriete release de volgende keer te pronken tussen de andere Haagse Nieuwe muziek.

De Haagse Nieuwe playlist van deze maand luister je hieronder.