Laten we eerlijk zijn: echt strandweer is het deze zomer niet geweest. En dat is maar goed ook, want daardoor konden onze Haagse muzikanten gewoon lekker de studio in. Dus ook deze maand hebben we weer een flinke voorraad nieuws uit de Hofstad. We gaan naar de kinderboerderij, op avondwandeling en Goldband brengt ons veilig thuis.

Goldband

Ik ben de Bob

Ben je Bob, zeg het hardop. De mannen van Goldband zijn het nieuwe gezicht van de Bob-campagne van de overheid. Wij zagen het ook niet aankomen. Maar er hoort een liedje bij, met videoclip en songteksten. En zoals we ondertussen van de band mogen verwachten is het catchy, vrolijk en dansbaar. Wacht maar, na deze campagne vechten we niet meer om wie de Bob moet zijn, maar om wie de Bob mág zijn. 

Tommy Brown

Out There

Of Tom nou zwetend en drinkend op het podium staat als frontman van SpeakEasy, Nederlandse liedjes speelt met Grabbelton of Indiefolk uit zijn mouw schudt als Tommy Brown - het maakt eigenlijk niets uit. Hij is een geboren artiest en kan het allemaal verkopen. Ook Out There is gewoon weer een ontzettend lekker nummer. En goed nieuws: hij staat op 18 september in de grote zaal van PAARD en er zijn nog kaartjes!

LIEN

Dit Gaat Nergens Over

Eigenlijk hebben we het maar heel weinig over kleinkunst hier bij 3voor12 Den Haag. Misschien omdat het er gewoon niet zoveel is? Nu dus wel. LIEN maakt lieve Nederlandse kleinkunst-liedjes. Zoveel lieve liedjes zelfs, dat ze er een heel album mee heeft kunnen vullen. ‘Dit Gaat Nergens Over’ bevat onder meer Advies Van Een Oude Man, Ja Dat Is Waar Ik Van Hou en Geen Genoeg. Met scherpe taalkundige vondsten en vooral heel vrolijke muziek. Als je zin hebt in een flinke portie vrolijkheid, raden wij aan hier te beginnen.

Goldband

Betaalbare Romantiek

Meer Goldband? Jazeker. Naast het nieuwe Bob-liedje brachten onze lievelingsscheveningers namelijk ook eindelijk hun album Betaalbare Romantiek uit. Inclusief lancering op het strand van Scheveningen met fakkels, vallende sterren en zeevonk. Veel beter wordt het niet. Op het album vind je onder andere De Wereld, Noodgeval en Dansen Op De Regenboog. Luister het.

Horizontal Side Members

Modest Retry

De Horizontal Side Members bestaan pas sinds 2019 en brengen met Modest Retry toch al hun tiende nummer uit. Het is een rustig nummer. Volgens de mannen zelf is het er één voor de fijnproevers. Wat ons betreft is het iets te rustig, maar ieder zijn ding. Ook dat kan op een zwoele zomeravond natuurlijk heel goed werken. Toch dansen wij liever op Sunny Days, dat het drietal in april uitbracht.

Teresa Wagner & ROG3R

Disco Flavored Baby

Nee, Teresa Wagner is niet Haags, je hebt gelijk. Maar ROG3R is dat wel en hij produceerde de muziek van deze heerlijke disco-knaller. Is het simpel? Ja. Is het dansbaar? Ja. Staat er een lolly op de cover art? Ja. Het nummer schreeuwt 90’s disco en wij keuren het goed.

Juulz

See U Again

Vorige maand schreven we in de Haagse Nieuwe al een enthousiaste review over een track van Juulz en dat is deze keer niet anders. Zijn nieuwe See U Again is wederom een heerlijk nummer. Wij hopen dat hij zijn nieuwe autotune-infused-punk-stijl door gaat zetten. Nu maar hopen dat we binnenkort weer een beetje mogen dansen, want daar is See U Again ook heel geschikt voor.

Prins S. en De Geit

Midnight Walk

Laten we eerst even iets duidelijk maken: wij houden van de kinderboerderij. En van geiten. We zijn dus bij voorbaat al erg enthousiast over dit nummer en deze artiest. Nu de muziek nog. Is het wat we ervan verwacht hadden? Nee. Gaat het echt over de kinderboerderij? Wij betwijfelen het. Is het de moeite van het luisteren waard? Nouja, dat laten we aan jou zelf over. Het is voor de fijnproever laten we maar zeggen.

Ann King

Shiver

“Als je al mijn liedjes uit de productie haalt zijn het eigenlijk countryliedjes. Zelf wil ik ze produceren als RnB en popliedjes, omdat ik daarin meer kan experimenteren.”, vertelde Ann King ons al eens over haar muziek. Het nieuwe Shiver lijkt deze trend door te zetten. Het blijft heerlijk te horen hoe gemakkelijk Annemarie het bereik van haar stem inzet, zonder exorbitante uithalen of andere fratsen.

JOLENE

Get To Know Me

De electronische indiepop van JOLENE kan zo in de top 40. Het is een tikkeltje generiek, goed voor het grote publiek en gewoon een heel lekker nummer. In 2020 bracht de 23-jarige zangeres en muzikant haar eerste nummer Wherever I Am naar uit. Met Get To Know Me laat ze de wereld zien wat ze in huis heeft. We gaan vast nog veel meer van haar horen.

Roos Meijer

I Dream of a World

I Dream of a World, de nieuwe van Roos Meijer, is niet alleen een mooi liedje met een heuse klarinetsolo. De inspiratie voor het nummer kwam van een gesprek dat Meijer had met Zaïre Krieger, een spokenwordartiest en activiste die strijdt tegen racisme en voor feminisme, en degene die de gedichten van Amanda Gorman in het Nederlands gaat vertalen. De muziek van Roos Meijer gaat ergens over en dat hoor je, tussen het bijna dromerige geluid en de klarinetsolo, terug.

Tess Merlot

Grand-Père

Eerde deze week schreven we al: Frans, nooit wat gevonden, die taal. Toch baal je dat je op de middelbare school niet hebt opgelet als je Grand-père van Tess Merlot hoort. Zelfs zonder iets van de tekst te snappen, is heel duidelijk dat dit een ontzettend zoet liedje is.  

Lees de hele update

Mis je een Haagse Nieuwe?

Zelf muziek gemaakt? Of wil je iets doorgeven dat op de lijst moet? DAT BEPALEN WIJ ZELF WEL. Maar mail je tips vooral naar nieuws@3voor12denhaag.nl en wie weet staat jouw favoriete release de volgende keer te pronken tussen de andere Haagse Nieuwe muziek.

De Haagse Nieuwe playlist van deze maand luister je hieronder.