Ja, eindelijk is de lockdown voorbij. En dat betekent dat ook de concertzalen weer open mogen voor publiek. De band die het spits mag afbijten in het Paard is de hypnotiserende alternatieve rockband Voodoo Chambers. Er is plek voor 150 man, daarnaast is het ook mogelijk om online de show te bekijken.

“Het is de eerste keer dat we een livestream én een live-optreden in één doen”, vertelt drummer Koen Herfst aan de telefoon. De band had alles voorbereid voor een spectaculaire livestream totdat ze hoorde dat het toch met publiek kan doorgaan. “Dat was even omschakelen”, aldus Herfst die onwijs uitkijkt naar dinsdag. “We waren de laatste band die voor de lockdown in het Paard speelden en nu zijn we de eerste die weer mogen.”

De Haagse band gaat flink uitpakken. Naast drummer Koen Herfst, zanger Valerio Recenti en bassist Timothy Dunn, kun je dans van miss Chantalle op het podium verwachten in de vorm van shadowdancing en paaldans. Ook op muzikaal vlak staat de band er niet alleen voor. Drummers Joran Dijkstra en Kevin van den Heiligenberg zullen bij een paar nummers samen met Herfst de ritme-sectie naar een hoger plan brengen.

Daarnaast maakt de band gebruik van 3D-audio. Oftewel, de muziek met invloeden uit EDM en alternatieve rock, komt vanuit verschillende kanten op je af voor een unieke ervaring. Dit hoef je niet te missen als je thuis zit en met een koptelefoon meeluistert. “Het is niet een show, het is een ritueel”, vertelt Herfst. “We willen meer zijn dan een bandje, het is een concept. Een verhaal waarin we je mee willen nemen. Mystiek, sexy, duister; we nemen je mee in de Voodoo Chambers.”