In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Inside Electron & Baardvader @ Paardcafé

Voor liefhebbers van rockmuziek met een gezellige rand is het aan te raden om het weekend te beginnen in het Paardcafé. De gasten van Inside Electron zien eruit alsof ze niemand kwaad doen, maar zetten een stevige show. Het is dus niet raar als je crowdsurfers voorbij ziet komen. Voor het support hebben zij Baardvader meegenomen, een band die klinkt als de muziek die ze maken: fuzzy stonerrock!

Event

In Bloom: Fourth Edition @ Korzo

In Bloom is een serie concerten in Korzo die gecureerd worden door James-Alexandropoulos-McEwan en Lise Morrison. Deze avonden staan in het teken van artiesten die uit de minder belichte hoeken komen van de Haagse muziekscene. Denk aan kunstenaars, sonologie-experts of muzikale krakers. Op de line-up van deze vierde editie: het Haagse audiovisuele improvisatie trio Flowers/Ghosts&Echoes, een filmische kijk op de compositie Tierkreis door Nerea Vera en een muzikaal/acrobatisch duo Alex & Zahar. Bijzonder. 

Event

Indianizer @ Zwarte Ruiter

Indianizer is een 'psychedelic party band' uit Turijn. Wablief? Denk Yīn Yīn, King Gizzard and The Lizard Wizard, Altin Gün. Geen onbegrijpelijke of 'hard to get' wereldmuziek, maar opzwepende en hypnotiserende ritmes met een dikke indierock knipoog. De heren waren eerder al te zien op festivals als Eurosonic, Schippop, Surfana en Epop. Hierdoor komt het allemaal net wat bekender over dan de beschrijving zou suggereren. Kortom, dansmuziek voor iedereen!

Event

Club JipJip @ De Besturing

Club JipJip zet op zaterdagavond een lekkere lineup neer. En natuurlijk gooi je dat niet in een willekeurig zaaltje. Om de avond nog net wat mooier te maken opent De Besturing de deuren. Je kan dus helemaal los op de Binckhorst. Geen buren die zullen klagen. Als JEANS, Tango Soundsystem, Broccoli Soundsystem, en het Rotterdamse MANOS en Pim and Proper jouw hart sneller laten kloppen zit je goed dit weekend. En je kan ook nog blijven eten.

Event

Future Intel @ The Grey Space (benefietavond)

Future Intel is een radioshow begonnen (elke donderdag en vrijdag tussen 20:00 en 23:00) met de nieuwste kunst en muziek. Om dit te vieren gaat zaterdag het betonnen dak van The Grey Space eraf. En er wordt meteen wat geld opgehaald, want radio maken is niet gratis. Daar krijg je dan wel wat voor terug: Julia Mira en het drietal E.S.S, Nefelibata en Grosheid van Future Intel.

Event

Poison Lolly @ De Stamboom

In de Bomenbuurt verzorgt De Stamboom elke maand een cultureel podium. Dat is wat er zondag gaat gebeuren. Met onafhankelijke, minimalistische “Dark Atmospheric Pop” van eigen bodem combineert Poison Lolly song en structuur met sfeer en experiment. En dat allemaal met piano en sounds van Marcus Graf en vocals en effecten van Mariëlle Pronk. Inspiratie haalt het duo uit onder andere Lamb en Portishead. Als dat je aanspreekt heb je een mooie zondagmiddag.

Event